Alchemy od společnosti AMD je nový kompletní hardwarový a softwarový balík, který nabízí návrhářům sítí větší flexibilitu při vývoji a programování přístupových

Společnost AMD (index NYSE:AMD) dnes oznámila, že začala nabízet nové řešení AMD Alchemy(TM), které návrhářům sítí umožní rychlý vývoj a nastavení různých forem přístupu k sítím, včetně datových a hlasových bezdrátových přípojných míst, návrhů přístupových bran, směrovačů, ochranných prvků (firewallů) a dalších. Tento nový produkt představuje kompletní řešení v oblasti návrhu počítačových sítí a obsahuje jak softwarové tak hardwarové prvky.

Celý balík je založen na procesoru AMD AU 1500(TM), který obsahuje paměť typu Flash AMD MirrorBit(TM) a je součástí produktu AMD Alchemy Solutions Am1772(TM), který umožňuje návrh bezdrátových sítí typu WLAN. Díky tomu představuje celé řešení od AMD kompletní nástroj, který zákazníkům nabízí celou řadu vymožeností včetně kvalitního zabezpečení sítí.

Phil Pompa, viceprezident společnosti AMD pro oblast marketingu v rámci divize Řešení pro osobní připojení, k tomu řekl: "Návrháři sítí mají nyní jednu platformu pro zajištění a nastavení přístupu pro různá zařízení. Vysoký výkon procesoru Au1500 při jeho nízké spotřebě energie nabízí vývojářům možnost vytváření produktů podporujících celou řadu funkcí, aniž by museli mít obavy o dostatečný výkon procesoru."

Jeffrey Goodwin, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Ashley Laurent, která je předním poskytovatelem komplexních síťových řešení, k tomu řekl: "Provedli jsme instalaci naší širokopásmové přístupové brány ISS do balíku AMD Alchemy a byli jsme překvapeni flexibilitou a možnostmi, které tento balík nabízí. Jedná se o velice výkonnou vývojářskou platformu, kterou lze použít pro programování vstupních bran či jiných přístupových zařízení." O balíku AMD Alchemy pro programování a návrh zařízení pro přístup k síti

Balík AMD Alchemy pro programování a návrh zařízení pro přístup k síti představuje modulární platformu, která zákazníkům umožňuje navrhovat a programovat celou řadu síťových přístupových prvků pro bezdrátové sítě, jako například: 802.11x - hlasová telefonie, kabel MTA, zařízení pro přístup k internetu (IAD), moderní směrovače se zabezpečeným síťovým přístupem (takzvaný firewall) sloužící k ochraně dat a protokoly IP pro privátní pobočkové ústředny (PBX). Prostřednictvím tohoto systému lze bezpečně přenášet stovky dat přes virtuální privátní sítě (VPN). Pro zvýšení úrovně zabezpečení je možno použít ještě přídavné procesory od firmy Safenet. Díky možnosti zabezpečení síťového přenosu dat softwarovými nebo hardwarovými prostředky mohou prodejci a poskytovatelé služeb nabídnout nadstandardní zabezpečení pouze těm zákazníkům, kteří to požadují. Procesor Au1500 s vysokým stupněm integrace je založen na technologii MIPS32 a vyrábí se s taktovacími frekvencemi 333 MHz, 400 nebo 500 MHz. Obsahuje dvě síťové karty typu Ethernet MAC 10/100 Mbit/s, integrovaný řadič a port USB a ovladač PCI. Navíc je, pro testovací účely, do procesoru integrována paměť MirrorBit typu Flash o velikosti 64 MB a paměť SDRAM o velikosti 128 MB. Velikost obou pamětí může být upravena podle požadovaných aplikací. Součástí procesoru je rovněž switch pro Ethernet 10/100 Mbit/s se čtyřmi porty. Pokud si zákazník tento switch nepřeje, lze jej odstranit nebo nahradit jiným portem. Sběrnice PCI a Mini PCI umožňují uživateli instalovat další širokopásmové funkce pro následující zařízení: širokopásmové kabely, xDSL modemy, videokarty a pevné disky.

Balík obsahuje jak hardwarové tak softwarové prvky a v současné době je k dispozici v softwarové verzi pro operační systémy Linux. Podpora pro systém VxWorks bude k dispozici během následujících dvou čtvrtletí. V balíku rovněž najdete seznam jednotlivých součástí, schémata zapojení obvodů a další soubory. Dostupnost/Cena

Balík AMD Alchemy stojí 2000 dolarů a bude dán do volného prodeje na konci tohoto měsíce.

První veřejná ukázka tohoto balíku proběhne na konferenci s názvem Komplexní systémy, která se uskuteční v San Franciscu v budově Moscone Center. Konference začíná 22. dubna a stánek AMD bude mít číslo 622.

Více informací o balíku AMD Alchemy pro návrh a programování přístupových síťových zařízení najdete na serveru: http://www.amd.com/connectivitysolutions/au1500. O procesoru Au1500, který je součástí řešení AMD Alchemy

Procesor Au1500 je založený na technologii MIPS32. Jedná se o čipový procesor, který se vyrábí s taktovací frekvencí 333 MHz, 400MHz nebo 500MHz a má spotřebu energie nižší než 400 mW, 700 mW, respektive 1,2 W. Tento integrovaný obvod umožňuje, spolu s 32 bitovou PCI sběrnicí o frekvenci 33/66 MHz (kompatibilní s PCI 2.2), GPIO, dvěma řadiči 10/100 pro síťové karty Ethernet, USB portem, dvěma univerzálními asynchronními přijímači a vysílači (UART), ovladačem AC-97 a ovladačem PCMCIA, snížení nákladů na návrh systému a usnadnění a zkrácení návrhu sítí.

Duální síťové ovladače Ethernet MAC pro přístup k jednotlivým paměťovým zařízením umožní zajistit ochranu internetového přístupu v oblasti bezdrátových širokopásmových sítí (systém firewall). Integrovaná sběrnice a port typu USB umožní připojení dalších síťových zařízení jak pro domácí tak kancelářské použití.

Více informací o procesoru Au1500 najdete na serveru http://www.amd.com/connectivitysolutions/au1500. O řešeních z řady AMD Alchemy

Produktová řada AMD Alchemy Solutions obsahuje následující řešení a zařízení: procesory AMD Alchemy Solutions Au1000(TM), Au1500 a Au1100(TM), programovací nástroje pro základní desky a mobilní počítače typu Handheld, informace o ovladačích a balíky nástrojů pro návrháře a programátory síťových přístupových zařízení. Kromě toho je součástí produktové řady AMD Alchemy také sada procesorů řady Am1772(TM) pro bezdrátové technologie, a vývojářské nástroje pro PC karty a mini PCI. Tyto produkty slouží k programování a nastavování zařízení pro přístupu k internetu (kromě PC), mezi která patří: přístupová zařízení, počítací zařízení, informační systémy pro ovladače a zařízení pro hry a počítačovou zábavu. O společnosti AMD

Společnost AMD je globálním poskytovatelem integrovaných obvodů pro osobní a síťové počítače a pro komunikační trh. Firma má výrobní závody v USA, Evropě, Japonsku a Asii. Společnost AMD vyrábí mikroprocesory, paměti typu Flash a podpůrné integrované obvody pro telekomunikační a síťové aplikace. Společnost AMD byla založena v roce 1969 a sídlí v USA, v kalifornském Sunnyvale. AMD na internetu

Více informací o novinkách ze společnosti AMD a o produktech firmy získáte na adrese http://www.amd.com/news/virtualpress/index.html. Další tisková prohlášení jsou k dispozici na adrese http://www.amd.com/news/news.html. Upozornění pro redakce