Moderní přístup k informacím díky ČTK a Getronics

PRAHA 15. dubna (ČTK) - Společnost Getronics (Czech Republic) s.r.o., jeden z největších tuzemských dodavatelů outsourcovaných řešení pro střední a velké firmy, oznámil dokončení vývoje a implementace rozhraní webových služeb pro Českou tiskovou kancelář (ČTK).

ČTK je národní tiskovou agenturou zabývající se získáváním, zpracováváním, ukládáním a šířením textových a obrazových informací. Aby mohla ČTK vyhovět požadavkům všech svých potenciálních zákazníků na formu a distribuci informací, rozhodla se realizovat pilotní projekt rozšiřující stávající služby o alternativní distribuční kanál pro poskytování zpravodajství. Implementací Webových služeb v ČTK byla pověřena společnost Getronics.

"Chtěli jsme ČTK nabídnout moderní řešení, které by splňovalo nároky na integraci obsahu zpravodajství ČTK do různých, platformově nezávislých systémů. Ideální k tomuto účelu bylo využití Webových služeb. Na klientské straně tak zajišťuje zobrazení zpravodajství například SunONE Portal Server 6 (s konektorem dodávaným firmou Getronics) nebo jednoduchá javovská aplikace, kterou lze nainstalovat na libovolný systém podporující Javu.", řekl Vladimír Daněk, Project Manager z firmy Getronics Nové rozhraní pro přístup k zpravodajství ČTK od Getronicsu umožní zákazníkům personalizované a rychlé získávání požadovaných informací. Další výhodu ocení především portály, které budou mít zjednodušený odběr informací z ČTK a možnost integrace tohoto obsahu do dalších aplikací využívajících stejného rozhraní.

Tento typ služby pomůže především zákazníkům z finančního a bankovního sektoru, novinářům, ale i všem, kdo chtějí mít aktuální informace rychle, komfortně a cíleně zpracované pro své účely.

Testovací provoz si lze ověřit na internetové stránce http://portal.getronics.cz/portal, kde je možno po registraci stáhnout program zobrazující možnosti využívání obsahu zpravodajství ČTK prostřednictví rozhraní Webových služeb. Pro bližší informace kontaktujte:

Getronics (Czech Republic) s.r.o.

Jana Hurdová

Marketing & Communications Executive