JohnsonDiversey Inc. představuje produkty určené k ničení viru SARS

Společnost JohnsonDiversey Inc. představila balík produktů uznaných americkým EPA (Úřad pro ochranu životního prostředí) jako produkty, které ničí viry s podobnými vlastnostmi jako SARS.

Přestože proti akutnímu syndromu dýchacích cest nebyly testovány žádné zvláštní výrobky, JohnsonDiversey Inc. má řadu produktů, které se ukázaly jako účinné proti podobným virům.

JohnsonDiversey Inc. má silné obchodní zastoupení ve všech zemích, kde bylo zjištěno onemocnění SARS a je uznávanou světovou jedničkou v oblasti čisticích, dezinfekčních a sanitárních prostředků.

"Na vývoji produktů, které ničí odolné viry pracujeme již řadu let," řekl prezident a výkonný ředitel společnosti Greg Lawton. "Nyní úzce spolupracujeme s našimi zákazníky po celém světě, abychom vyvinuli produkty a poskytli programy zahrnující i školení, které by se zaměřily na hrozbu onemocnění SARS."

Dále Lawton uvedl, že produkty společnosti JohnsonDiversey Inc. jsou v souladu s doporučeními amerických úřadů a světové veřejné zdravotnické organizace a jsou navrženy k dezinfekci rukou a čistí a dezinfikují vybavení a zařízení, u kterých je riziko, že by se na nich mohly oblevit viry SARS.

Americké Centrum pro kontrolu nad nemocemi uvedlo, že proti viru SARS se doporučují chemické dezinfekční prostředky registrované u EPA, které poskytují nízkou a střední úroveň dezinfekce při běžném používání, protože tyto dezinfekční prostředky ničí "viry s fyzickými a biochemickými vlastnostmi, které jsou podobné možným původcům SARS."

Podle Světové zdravotnické organizace by mělo být prostředí "udržováno čisté pomocí širokého spektra dezinfekčních prostředků, které mají vyzkoušený antivirový účinek,".

Produkty společnosti JohnsonDiversey Inc. splňují jak požadavky Centra pro kontrolu nemocí tak Světové zdravotnické organizace.

Dezinfekční prostředky společnosti JohnsonDiversey Inc., které jsou určeny k ošetření pevných povrchů s účinkem proti SARS, zahrnují následující: - Virex(TM) II 256; - Virex(TM) II 128; - Virex(TM) Tb; - Forward(TM) DC a - Envy(TM) Foam.

Přípravek společnosti JohnsonDiversey Inc. s názvem Soft Care (TM) Instant Hand Sanitizer (a příslušné produkty prodávané po celém světě pod různými názvy) s účinkem proti SARS je určený k dezinfekci rukou.

Společnost JohnsonDiversey Inc. je světovým dodavatelem čisticích a hygienických prostředků pro instituce a průmyslové podniky. Společnost má své pobočky ve více než 60 zemích. Mezi její zákazníky patří ubytovací zařízení, potravinářské firmy, obchodní společnosti, zdravotní instituce, výrobci potravin a nápojů i stavební společnosti na celém světě. Kontakt: John Matthews, viceprezident společnosti JohnsonDiversey Inc. pro světové sdělovací prostředky +1-262-631-2206, john.matthews@johnsondiversey.com

Klíčová slova PROTEXT-JohnsonDiversey-virus-dezinfekce

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Chemický a farmaceutický průmysl