QUALCOMM oznamuje silnou poptávku po čipsetech CDMA

Společnost QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM) dnes oznámila, že poptávka po jejích čipsetech a telefonech systému Code Division Multiple Access (CDMA) je ve třetím fiskálním čtvrtletí silnější než ve druhém čtvrtletí, které skončilo 27.března 1999. Také výkazy tantiém, které k dnešnímu dni společnost obdržela od uživatelů licencí ve druhém fiskálním čtvrtletí vykazují vyšší přírůstek příslušných tantiém než ve druhém fiskálním čtvrtletí. Na základě současných výsledků v každé z jejích podnikatelských jednotek společnost očekává, že výsledky třetího fiskálního čtvrtletí budou v souladu se současnými odhady analytiků nebo je překročí, s výjimkou jednorázových výdajů.

"Jsme potěšeni, že sítě CDMA se rozrostly na více než 30 miliónů předplatitelů v 27 státech," uvedl Richard Sulpizio, prezident a generální ředitel společnosti QUALCOMM. "Tento rychlý růst vedl ke zvýšení poptávky po produktech CDMA, což se odrazilo ve vyšších dodávkách výrobků naší společností a ze strany uživatelů našich licencí."

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM) je přední společností v oblasti vývoje a dodávek inovativních produktů a služeb digitální bezdrátové komunikace založené na digitální technologii CDMA společnosti. K hlavním předmětům činnosti společnosti patří: telefony CDMA, integrované čipsety CDMA a systémový software, poskytování licencí na technologii a satelitní systémy, k nimž patří OmniTRACS(R) a části systému Globalstar(TM) QUALCOMM s ústředím v kalifornském San Diegu Diego, je uváděna v žebříčku 500 nejvýznamnějších společností časopisu Fortune a ve fiskálním roce 1998 měla tržby přes tři miliardy USD. Další informace najdete na webové stránce společnosti na adrese http://www.qualcomm.com.

S výjimkou historických informací obsahuje toto sdělení pro tisk výhledová tvrzení, která jsou vystavena rizikům a nejistotám, k nimž patří pokračující silná poptávka po telefonech a čipsetech CDMA a růst předplatitelů a systémů CDMA, schopnost uživatelů licencí společnosti prodávat produkty CDMA, včasný vývoj výrobků, schopnost společnosti úspěšně vyrábět významná množství CDMA nebo dalšího vybavení včas a rentabilně a výroky týkající se záruk výsledků, změn v ekonomických podmínkách na různých trzích kde společnost působí, jakož i další rizika, která jsou čas od času uváděna ve zprávách společnosti pro americkou Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC), například ve zprávě na formuláři 10-K za rok končící 27.září 1998 a nejnovějším formuláři 10-Q.

QUALCOMM a OmniTRACS jsou registrované ochranné známky společnosti QUALCOMM Incorporated. Globalstar je ochranná známka společnosti Loral QUALCOMM Satellite Services, Incorporated. Všechny ostatní ochranné známky jsou vlastnictvím jejich příslušných majitelů.

ots Original Text Service: QUALCOMM Incorporated

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Julie Cunningham, Vice President Investor Relations, QUALCOMM Incorporated (USA) 619-658-4224, nebo fax(USA) 619-651- 9303, juliec@qualcomm.com

Webová stránka: http://www.qualcomm.com