Cadence podala žalobu na společnost Mentor * Firma Cadence se rozhodla razantně zakročit proti nekalým obchodním praktikám

Společnost Cadence Design Systems Inc. (index NYSE:CDN), největší světový dodavatel návrhářských systémů a služeb, dnes oznámila, že podala žalobu na společnosti Mentor Graphics Corporation, respektive na její pobočku Meta Systems, a na firmu Aptix Corporation. Žalobu podala společnost Cadence Design Systems jménem své pobočky Quickturn a je založena na části soudního rozhodnutí z června 2000, které vydal americký Okresní soud pro Severní kalifornský okres. V tomto rozhodnutí šlo o zamítnutí žaloby o porušení patentu, kterou společnosti Meta, Mentor a Aptix podaly na firmu Quickturn. Zamítnutí žaloby bylo založeno na zjištění, že společnost Aptix a její generální ředitel a předseda představenstva byli zapleteni do padělání patentových listin, včetně výrobní dokumentace, za účelem poškození společnosti Quickturn v očích soudu. Rozhodnutí Okresního soudu pro Severní kalifornský okres z června 2000 bylo potvrzeno v plném rozsahu americkým Odvolacím soudem v listopadu 2001.

Penny Herscher, výkonný viceprezident společnosti Cadence a její marketingový ředitel, k tomu řekl: "Tato soudní rozhodnutí podporují naše dlouhodobé přesvědčení, že společnost Aptix, za aktivního přispění firem Mentor a Meta, padělala patentové dokumenty za účelem poškození firmy Quickturn. Tento skutek je podkladem pro naši současnou stížnost. Touto žalobou vysíláme signál, že nehodláme tolerovat podobné činy a aktivity našich konkurentů a umožnit jim, aby nezákonně zneužívali náš právní systém k tomu, aby naši společnost odvedli od její hlavní priority - dodávky nejmodernějších technologií a podpory zákazníkům."

Herscher dále dodal, že "integrita nade vše" je hlavní hodnotou společnosti Cadence. "Fakta jsou jasná," řekl. "Obžalovaní uvedení v naší stížnosti se dohodli na padělání důkazních materiálů týkající se patentového řízení na intelektuální vlastnictví, které patří naší společnosti. Nemůžeme tolerovat tento typ podvodného chování. Budeme chránit naše intelektuální vlastnictví a těšíme se na předběžné líčení u soudu." O společnosti Cadence

Společnost Cadence je největší světový dodavatel elektronických návrhářských systémů a služeb. Řešení od firmy Cadence používají přední počítačové a síťové společnosti, stejně jako firmy zabývající se bezdrátovými technologiemi a spotřební elektronikou. Tyto firmy používají jak elektronické systémy od firmy Cadence, tak jejich polovodiče s nanometrovou rozlišovací stupnicí. Největší světové společenství profesionálních techniků IEEE udělilo za rok 2002 společnosti Cadence Čestné uznání za rozvoj obchodního sektoru. Společnost Cadence má přibližně 5600 zaměstnanců a v roce 2001 měla tržby ve výši 1,4 miliardy dolarů. Prodejní, návrhářská a výzkumná centra firmy Cadence se nachází všude na světě. Firma sídlí v kalifornském San Jose a její akcie se obchodují na burze v New Yorku pod indexem CDN. Více informací o společnosti Cadence, jejích produktech a službách získáte na adrese http://www.cadence.com. Poznámka pro editory:

Cadence a logo společnosti Cadence jsou registrovanými obchodními značkami firmy Cadence Design Systems Inc. Kontakt: Cadence Design Systems, Inc. Alan Bernheimer, tel.: 408/715-8687 (analytik pro média a průmysl) alanbern@cadence.com

Klíčová slova PROTEXT-Cadence-Mentor-žaloba-návrhářské systémy

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace