Český e-shop i90.cz slaví v Polsku velké úspěchy

Během prvních dvou měsíců, poté co byl v Polsku představen portál i90.com (http://www.i90.cz, http://www.i90.pl, a dříve http://www.albumcity.cz), se v Polsku zaregistrovalo přes 25.000 polských uživatelů a na 100 polských prodejců. Úspěchy i90 v České republice a v Polsku dokazují, že tato nová generace internetového obchodu má silný potenciál.

"Jsme velmi potěšeni popularitou našich stránek v Polsku", říká Jack Schrantz, ředitel i90.com. "Ukazuje se, že lidé chtějí na internetu nejen nakupovat, ale také hledají jednoduchou cestu jak nabízet své zboží k dalšímu prodeji."

i90.com je první mezinárodní internetový obchod umožňující spolu obchodovat dvěma nezávislým osobám. Uživatelé mohou nyní kupovat a prodávat CD a DVD, ale v budoucnosti se obchod rozšíří kromě jiného také o knihy a mobilní telefony. i90.pl využívá programovou platformu, která umožňuje uživatelům současně nabídnout své zboží k prodeji hned v několika jazycích, protože stránky se starají o jazykový překlad. Prodejce má mnohem vyšší šance prodat svůj produkt, protože je automaticky nabízen většímu počtu uživatelů. Detaily o jednotlivých produktech jsou předprogramované do systému i90, a proto je jejich zařazení do systému velmi rychlé a jednoduché.

"Každý se může přihlásit na stránky a může za dobu kratší než je jedna minuta nabídnout své zboží na prodej. Produkt je v tom samém okamžiku nabízen mezinárodně. Naše stránky jsou jediné, které toto umožňují," říká Schrantz.

Platforma i90 je založena na modelu internetového obchodu mezi dvěma nezávislými osobami za stanovenou cenu. Uživatelé nabízejí své položky k prodeji ostatním uživatelům zcela zdarma. Díky možnosti porovnání různých nabídek od prodejců, mohou kupující vždy vybrat tu nejlepší nabídku závisející na tom, zdali chtějí nový či použitý produkt a dokonce mohou také porovnat nabídky z různých zemí střední Evropy.

"Každý den zpracováváme objednávky minimálně ze šesti různých zemí," říká Robert Fridrich, ředitel i90.com pro marketing a prodej, "naši zákazníci rádi využívají lepších cen, většího výběru položek, které jsou skladem a rychlejšího způsobu doručení. Jsme schopni poskytovat zákazníkům to co chtějí."

i90 působí v současnosti v Polsku, Maďarsku, České republice, Slovensku a Slovinsku. Stránky jsou k dispozici v jazycích právě těchto pěti států. Stránky umožňují lidem z jednoho státu obchodovat s lidmi z jiného státu aniž by museli znát jiný jazyk než svůj vlastní. Stránka i90.pl automaticky počítá daňové poplatky a poštovné a také zajišťuje popis stavu použitých produktů v pěti různých jazycích. Každý může využít polské verze stránek a prodávat své produkty, ale jeho nabídka bude přesto uvedena v pěti dalších jazycích. Stránky jsou přístupné z jakéhokoli místa na světě a automaticky propočítávají poplatky za doručení (poštovné). Dále je také možnost obchodovat ve všech pěti místních měnách a navíc v Euro a dolarech.

Fridrichův poslední komentář byl: "Toto je příští generace internetového obchodu pro Českou republiku a Polsko. Vytváří se zde daleko větší a efektivnější trh, a to znamená nižší ceny a možnost lepšího výběru pro české a polské zákazníky."

Kontakt:

Robert Fridrich, ředitel, marketing a prodej

e-mail: rfridrich@i90.com, Mobile: +420 602 68 29 29

Klíčová slova PROTEXT-internet-I90.com