ICO Polymers představuje na konferenci Rotoplas 2002 nové lisovací prášky

HOUSTON 18. října (PROTEXT/PRNewswire)- Společnost ICO Polymers Inc., stoprocentní dceřiná společnost firmy ICO Inc. (index Nasdaq: ICOC), ve čtvrtek na největší světové konferenci zaměřené na lisovací prášky Rotoplas 2002 oficiálně oznámila zahájení celosvětového prodeje svého revolučního nového lisovacího prášku ICORENE.

Díky lisovacímu prášku ICORENE si již společnosti zabývající se práškovým lisováním nemusí vybírat z omezeného výběru běžných lisovacích prášků, ale mají možnost určit si hustotu a tavicí vlastnosti podle svých potřeb. Richard Neff, ředitel zahraničního marketingu u firmy ICO Polymers, k tomu řekl: "ICORENE nabízí ještě daleko více. Zákazníci si, za pomoci našich poradců nebo on-line konfiguračních nástrojů, mohou vybrat z velkého množství nabízených možností. Možnost výběru barevné stálosti, odolnosti vůči povětrnostním vlivům, snadného odstraňování z forem, tvrdosti, ESCR, to vše představuje skutečně velké možnosti pro zákazníky."

Společnost ICO Polymers nyní navíc nabízí, ve spolupráci s firmou Ciba Specialty Chemicals, chemické látky na ochranu materiálů před UV zářením, před řasami a houbami, dále látky na zachování barev, desinfekční prostředky a antistatické látky. Zákazníci si tak mohou určit tyto parametry, podle nichž jim poté bude vyroben lisovací prášek, přesně dle jejich specifikací a potřeb.

Neff dále řekl: Naši zákazníci nám říkají, že již nechtějí brát lisovací prášky od velkých výrobců polymerů, kteří nabízí omezený výběr, podle právě probíhajících výrobních plánů. Firmy zabývající se práškovým rotačním lisováním si chtějí samy určit, zda potřebují ochranu proti UV nebo ne. Chtějí, aby mohly samy rozhodnout, co je pro ně nejlepší."

Díky speciální výrobní technologii ICORENE si zákazník může objednat velké nebo malé množství lisovacího prášku ICORENE. John Steele, celosvětový ředitel společnosti ICO pro výzkum a vývoj, k tomu řekl: "Jedinečný výrobní systém společnosti ICO nabízí našim zákazníkům konkurenceschopné ceny při zachování možnosti objednávat si jakákoli množství. Díky neustálému sledování kvality naší výroby jsme schopni zaručit stejnou kvalitu vyrobeného prášku pro každou objednávku."

Lisovací prášky ICORENE se vyrábí ve výrobních závodech firmy ICO Polymers na celém světě a představují rozšíření nabídky v oblasti lisovacích prášků ICORENE pro rotační lisování. Více informací získáte na adrese http://www.icopolymers.com, nebo na telefonním čísle +1-713-351-4100. UPOZORNĚNÍ

Toto tiskové prohlášení obsahuje předpovědi do budoucna. Všechny informace zde uvedené, kromě historických údajů o společnosti, podléhají jistým rizikům a nejistotám, že se nesplní zejména finanční očekávání firmy. Mezi faktory ovlivňující předpovědi do budoucna, patří například: - poptávka po výrobcích a službách společnosti - obchodní cykly a další podmínky v této oblasti průmyslu - ceny vstupních materiálů - mezinárodní rizika - provozní rizika - dostupné strategické alternativy pro společnosti - ostatní faktory. Podrobný seznam všech faktorů, které mohou způsobit, že se nenaplní zejména finanční očekávání společnosti, najdete v pravidelných výročních zprávách společnosti ICO Polymers (například ve výroční zprávě za fiskální rok končící 30. 9. 2001 na formuláři 10-K), které jsou pravidelně zasílány americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). V případě, že se naplní jedno nebo několik z těchto rizik, mohou být finanční výsledky firmy jiné, než se dnes předpokládá. Internet: http://www.icopolymers.com Kontakt: Sara Shirer nebo Brent Williams, oba z ICO, Inc., +1-713-351- 4100, nebo fax, +1-713-335-2222

Klíčová slova PROTEXT-ICO Polymers-lisovací prášky

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)