Živý rozhovor s Michalem Vieweghem na internetu

Sdělení agentury Modré stránky, s. r. o.:

Živý rozhovor s Michalem Vieweghem na internetu v rámci Světa knihy '99 na adrese http://svetknihy.stranky.cz/interview/

Spisovatel Michal Viewegh, autor knížek Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách a dalších poskytne v souvislosti s představením nového titulu Povídky o manželství a sexu první živý internetový rozhovor.

Kdy: 20. května 1999 od 15:00 do 16:00

Kde: na internetu: http://svetknihy.stranky.cz/interwiev/

fyzicky: Internet Cafe Spika, Dlážděná 4, 112 40 Praha 1

V internetové podobě veletrhu Svět knihy '99 (http://svetknihy.stranky.cz) nenajdete jen živý rozhovor s Michalem Vieweghem. Od zahájení veletrhu 20. května 1999 se zde představí 125 www stánků z celkového počtu 565 vystavovatelů "kamenného veletrhu". V deníku těchto www stránek se dozvíte nejaktuálnější informace o připravovaných akcích veletržního dění. Dále zde bude v provozu i tiskové středisko pro novináře. Vystavovatelé jeho prostřednictvím získají vedle dalších výhod možnost rozesílat tiskové zprávy akreditovaným novinářům. Široká internetová veřejnost zase může "poklábosit" o zajímavostech veletrhu v oddělení veletržního chatu (diskusní skupiny).

Internetovou podobu veletrhu Svět knihy '99 připravila společnost Svět knihy, s. r. o. spolu s Agenturou Modré stránky, s. r. o.

Agentura Modré stránky, s. r. o. je ryze česká firma, zabývající se vydáváním katalogu z oboru výpočetní techniky a informačních technologií. Nejznámější jsou katalogy Modré stránky a www stránky. Oba zmíněné katalogy vycházejí pravidelně i v elektronické podobě, a to jak na CD-ROM, tak i na internetu. Od května 1998 provozuje Agentura také výše zmíněné největší knihkupectví na českém internetu iDNES - Český Amazon. Vytvořila a spravuje www aplikaci Hospodářské komory, Unie vydavatelů UVDT, virtuální veletrhy Počítačové Fórum, Svět knihy a další. Je členem Asociace Electronic Publishing Association LLC USA, APO ČR, Unie vydavatelů UVDT a pražského CD-ROM Centra.

Svět knihy, s. r. o. je společnost založená Svazem českých knihkupců a nakladatelů v roce 1997. Jejím úkolem je uspořádat každoročně mezinárodní knižní veletrh Svět knihy, spolupracuje rovněž s nakladateli v oblasti propagace knih a české literatury v tuzemsku i zahraničí. Společnost vytváří informační zázemí o subjektech působících na českém i zahraničním knižním trhu a byla vybrána jako realizátor národní expozice v rámci 50. a 51. ročníku mezinárodního knižního veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem (1998, 1999).

Tiskovou zprávu s diakritikou najdete na: http://obchod.stranky.cz/docs/TZ/tz:13_05_99.html

Budete-li potřebovat jakékoliv další informace, neváhejte nás, prosím, kontaktovat.

Ivo Svěrčina

šéfredaktor internetových aplikací

Agentura Modré stránky, s. r. o.

mailto: svercina@stranky.cz

Klíčová slova Viewegh-internet