Mary Kay Inc. se v návaznosti na Světový den vody 2022 zavazuje k odpovědnému a udržitelnému hospodaření s vodou

Voda je nezbytná pro život ve všech jeho formách i pro trvalý rozvoj zdravé a udržitelné budoucnosti. Podle Světového ekonomického fóra jsou environmentální rizika a dopady na přírodní ekosystémy a zdroje stále jedním z hlavních globálních rizik.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20220324005126/en/

Ve Světový den vody se společnost Mary Kay Inc. zavazuje k odpovědnému a udržitelnému hospodaření s vodou, aby zajistila trvalou dostupnost vody jako základního zdroje uspokojování potřeb životního prostředí a komunit na celém světě.

Ve společnosti Mary Kay je voda jádrem strategie udržitelnosti a pro její v°ýrobní procesy má stěžejní význam. Zavedení zásad správného hospodaření s vodou je pro společnost Mary Kay klíčové pro dosažení jejích cílů udržitelnosti. Snažíme se zajistit, aby využívání vody pro lidské a ekonomické potřeby nenarušovalo udržitelné vodní cykly a aby přírodě a biologické rozmanitosti nezpůsobovalo trvalé škody. K úsilí, které společnost Mary Kay podnikla v poslední době v oblasti hospodaření s vodou ve svých zařízeních, patří např:

• Spotřeba vody v amerických zařízeních vlastněných společností Mary Kay se v letech 2012 až 2017 snížila o 36 procent.

• Ve výrobním závodě společnosti Mary Kay v čínském Chang-čou byly učiněny významné kroky k ochraně vody, a to:

° Snížení spotřeby pitné vody o 34 procent, což ušetří přibližně 913.480 galonů pitné vody ročně.

° Opětovné využití vody pomocí reverzní osmózy (RO): V provozu zařízení na čištění vody vzniká velké množství koncentrovaných odpadních vod. Díky tomu, že se tato voda shromažďuje a prochází cirkulačním systémem, může být znovu využita jako doplňkový zdroj vody prostřednictvím požární věže a systému vzduchové chladicí věže.

° Modernizace čištění odpadních vod: Aby zmírnila dopad odpadních vod z výrobních procesů na životní prostředí, společnost Mary Kay China investovala do moderní technologie membránového bioreaktoru (MBR), která využívá stávající infrastrukturu, ke zlepšení kapacity čištění odpadních vod a snížení vypouštění kalů o 40 %.

"Jako globální zastánce udržitelného rozvoje se společnost Mary Kay snaží hrát důležitou roli v kolektivním úsilí o nepoškozování životního prostředí a zajištění prosperity komunit a ekonomik," uvedla Deborah Gibbinsová, provozní ředitelka společnosti Mary Kay Inc. "Mary Kay bude nadále stavět na svém pokroku a pracovat na svém závazku snížit využití vody na vyrobený kilogram ve svých výrobních procesech o 30 procent do roku 2030 z úrovně roku 2020. Dosažení certifikace Alliance for Water Stewardship (AWS) Core pro výrobní zařízení Mary Kay v USA a Číně nám pomůže přiblížit se našim cílům.“

Několik klíčových prvků desetiletí činnosti společnosti Mary Kay:

• Stávající signatář iniciativ UN Ocean Principles a CEO Water Mandate.

• Pokračování 32letého partnerství s organizací The Nature Conservancy a podpora 11 globálních projektů vodního hospodářství v roce 2022 zaměřených na:

° Globální ochranu oceánů s cílem zlepšit zdraví oceánů pro přírodu a obyvatelstvo;

° Obnovu asijsko-pacifických korálových útesů v Austrálii, Hongkongu, Číně, Korálovém trojúhelníku a útesu Cakaulevu (nazývaném také Velký mořský útes);

° Podpora žen - lídrů v Tichomoří v Papui-Nové Guineji (mangrovy, ženy a trhy) a na Šalamounových ostrovech (zdraví a odolnost komunit);

° Ochrana a obnova pobřeží Mexického zálivu (ochrana pobřežních mokřadů na pobřeží Mexického zálivu);

° Zlepšení rybolovu v Mexiku (zlepšení rybolovu a posílení postavení komunit);

° Spolupráce s partnery v Evropě, kteří podporují projekty obnovy ústřic v Anglii, Skotsku, Irsku, Francii, Nizozemsku, Německu a Švédsku.

• Připojení k Alianci pro hospodaření s vodou a snaha o získání certifikace dvou výrobních závodů do roku 2025.

Chcete-li si přečíst více o závazku společnosti Mary Kay k udržitelnosti, navštivte stránku marykayglobal.com/sustainability a stáhněte si globální strategii udržitelnosti společnosti Mary Kay s názvem Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow.

O společnosti Mary Kay Inc.

Mary Kay Ashová, jedna z prvních podnikatelek, které pronikly skleněným stropem, založila svou vysněnou kosmetickou společnost v roce 1963 s jediným cílem: obohatit život žen. Tento sen se rozrostl v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých prodejců v téměř 40 zemích. Jako společnost zaměřená na rozvoj podnikání se Mary Kay snaží posilovat postavení žen na jejich cestě k ekonomické nezávislosti prostřednictvím vzdělávání, mentoringu, propagace, vytváření sítí a inovací. Mary Kay investuje do vědy, která stojí za krásou a výrobou špičkové péče o pleť, dekorativní kosmetiky, doplňků stravy a parfémů. Mary Kay také věří v bohatší životy dnes pro udržitelnější zítřek a spolupracuje s organizacemi z celého světa, které se zaměřují na propagaci špičkového podnikání, podporu výzkumu rakoviny, prosazování rovnosti žen a mužů, ochranu obětí domácího násilí, zkrášlování našich komunit a povzbuzování dětí, aby šly za svými sny. Další informace najdete na stránkách marykayglobal.com a na našem Facebooku, Instagramu, LinkedInu a Twitteru.

O organizaci The Nature Conservancy

The Nature Conservancy je celosvětová organizace na ochranu přírody, jejímž cílem je chránit půdu a vody, na nichž závisí veškerý život. Vycházíme z vědeckých poznatků a přímo v terénu vytváříme inovativní řešení nejtěžších problémů našeho světa, aby příroda a lidé mohli společně vzkvétat. V nebývalém měřítku se zabýváme změnou klimatu, chráníme půdu, vody a oceány. Zajišťujeme potraviny a vodu udržitelným způsobem a pomáháme k udržitelnějšímu rozvoji měst. Působíme v 79 zemích a teritoriích a využíváme přístup založený na spolupráci, který zapojuje místní komunity, vlády, soukromý sektor a další partnery. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.nature.org nebo sledujte @nature_press na Twitteru.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220324005126/en/

Mary Kay Inc. Korporátní komunikace

marykay.com/newsroom

nebo media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-kosmetika-ekologie-Mary Kay

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Chemický a farmaceutický průmysl