Rohlík posílá tuny jídla a hygienických potřeb na pomoc Ukrajincům

Rohlik.cz i nadále pomáhá lidem na Ukrajině a uprchlíkům v České republice. Olin Novák, CEO Rohlik.cz k tomu řekl: „Od prvního dne pomáháme společně s našimi zákazníky a nyní vnímáme, že je potřeba vynaložit maximální úsilí a možné prostředky, abychom poskytli pomoc uprchlíkům, kteří se ocitli v České republice. Vidět ženy a děti, čekající v dlouhých frontách bez jakékoliv jistoty, je bolestné. Proto se jim snažíme dodat alespoň občerstvení a hygienické potřeby, které pravidelně zavážíme do Kongresového centra v Praze.”

V České republice je podle odhadů již přes 100 000 ukrajinských uprchlíků. Proto se Rohlík rozhodl podat jim pomocnou ruku společně se svými zákazníky. V potravinové sbírce na Rohlik.cz zákazníci doposud přispěli 2 500 000 Kč a Rohlík k tomu přidává navrch dalších 30 %. Zboží Rohlík posílá do Kongresového centra v Praze, organizaci Člověk v tísni a České federaci potravinových bank. Sbírka však probíhá až do odvolání.

Rohlík i nadále vypravuje společně s Člověkem v tísni a svými dodavateli také materiální pomoc lidem na Ukrajině. Podařilo se tam doručit již zhruba 350 tun zboží.

Kromě potravinové pomoci chce Rohlík nabídnout uprchlíkům i stálý příjem. Momentálně je otevřeno 330 pracovních pozic na skladě v Praze a dalších 100 v Brně.

Olin Novák k tomu dodává: „Jsme společnost, které není současná situace lhostejná a nechceme jen nečinně přihlížet. Materiální, finanční i morální opora Ukrajincům je pro nás samozřejmostí. I proto jsme již minulý týden vyřadili z našeho sortimentu veškeré produkty vyrobené v Rusku.”

Jak Rohlík pomáhá Ukrajině

Rohlík pomáhá finančně:

● Od vypuknutí války na Ukrajině do konce února Rohlík daroval 1 % ze svého obratu na pomoc Ukrajincům.

● Na Rohlik.cz zákazníci mají stále možnost zakoupit charitativní vouchery ve výši od 100 až do 3 000 Kč ve spolupráci s Donio. K dnešnímu dni bylo vybráno již přes 4 000 000 Kč.

Více zde: https://www.rohlik.cz/tema/pomoc-pro-ukrajinu

Výtěžek z obou aktivit bude připsán na účet neziskové organizace Ukrajinská tradice v České republice, z.s. Finance budou využity ve 100% výši na pomoc obyvatelům Ukrajiny.

Rohlík a jeho zákazníci pomáhají materiálně:

● Rohlík každý den dodává potraviny do centra pro uprchlíky v Kongresovém centru v Praze.

● 27. 2. daroval Rohlík organizaci Člověk v tísni okamžitou materiální pomoc ve formě potravin a hygienických potřeb.

● V úterý 1. 3. Rohlík dodal ve spolupráci se svými dodavateli potraviny a hygienické potřeby do vlaku Regiojet mířícího na polsko-ukrajinské hranice. Vlak organizuje Člověk v tísni a nazpět přiveze ukrajinské uprchlíky.

● Na středu 9. 3. Rohlík dodá ve spolupráci se svými dodavateli potraviny a hygienické potřeby do vlaku Regiojet mířícího na polsko-ukrajinské hranice. Vlak organizuje Člověk v tísni a nazpět přiveze ukrajinské uprchlíky.

● Od 1. března mohou zákazníci na Rohlik.cz zakoupit pro Ukrajince charitativní balíčky potravin a hygienických potřeb. Zboží pak Rohlík předá organizaci Člověk v tísni a České federaci potravinových bank. Rohlík k celkovému množství navíc přidá ještě 30 % potřebného zboží. Více zde: https://www.rohlik.cz/tema/potravinova-sbirka-pro-ukrajinu

Rohlík pomáhá personálně:

● Rohlík organizuje převoz rodin svých ukrajinských kolegů a ukrajinských zaměstnanců svých dodavatelů z hranic se Slovenskem a Polskem do ČR, zjišťuje jim dostupné ubytovny a rodinám pomáhá najít byty.

● Rohlík aktuálně nabízí 330 pracovních pozic na skladě v Praze a dalších 100 v Brně a to i na zkrácené úvazky, aby umožnil pracovat rodičům s dětmi.

● Rohlík spustil krizovou linku psychologické pomoci v ukrajinštině.

● Rohlík zahájil zaměstnaneckou sbírku na podporu svých zaměstnanců z Ukrajiny.

● Rohlík organizuje umístění dětí rodinných příslušníků našich ukrajinských kolegů do dětských skupin.

Kontakt:

Lutfia Volfová, lutfia.volfova@rohlik.cz

Klíčová slova ČR-Ukrajina-internet-trh-sociální-firmy-Rohlik.cz

IT, telekomunikace
Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl