Huawei představuje router NetEngine 8000 F8 pro agilní, spolehlivé a inteligentní podnikové sítě WAN

Steven Zhao, viceprezident produktové řady datových komunikací společnosti Huawei, dnes na veletrhu MWC2022 představil v rámci prezentace IP Club Carnival inteligentní univerzální směrovač NetEngine 8000 F8. Jeho přednostmi jsou spolehlivá architektura, ultravysoká hustota a 10GE FlexE slicing. Zákazníkům z odvětví finančnictví, energetiky, dopravy a poskytování internetových služeb pomůže budovat agilní, spolehlivé a inteligentní rozlehlé sítě (wide area networks, WAN) a urychlit tak digitální transformaci.

Spolehlivá architektura

Router NetEngine 8000 F8 využívá oddělení řízení a předávání dat (ForCES), nezávislé přepínání a redundantní konstrukci řídicích desek, přepínacích desek, napájecích zdrojů a ventilátorů, což zajišťuje spolehlivost na úrovni operátorské třídy. Dvě patentované technologie úspory energie – horká záloha SRU (switching and routing unit, přepínací a směrovací jednotky) a usměrňovací můstek snižují energetickou náročnost zařízení o 30 % a činí z něj průkopnický produkt uhlíkové neutrality.

Mimořádná hustota portů

Router NetEngine 8000 F8 umožňuje rychlost předávání dat 2 Tb/s s možností budoucího zvýšení až na 6,4 Tb/s. Podporuje až 32 PIC a 24*100GE/240*10GE/320*GE portů. S dvojnásobnou hustotou portů oproti konkurenčním výrobkům je finančně velmi výhodný.

10GE FlexE slicing

NetEngine 8000 F8 využívá nejnovější podkartu 10GE FlexE, která podporuje granularitu na úrovni Mbps a síťové segmenty na úrovni 10K. Routery Huawei řady NetEngine 8000 podporují 10GE/50GE/100GE FlexE a dokážou poskytnout lepší zajištění diferencované zkušenosti pro produkční sítě vyžadující vysokou spolehlivost služeb, jako jsou energetické a dopravní sítě.

Díky stálým hardwarovým a softwarovým inovacím inteligentních routerů řady NetEngine 8000 poskytuje řešení Huawei CloudWAN 3.0 tři klíčové funkce: provisioning sítě na jedno kliknutí, jednu síť pro všechny a integrovaný O&M (provoz a údržbu). Tyto funkce pomáhají zákazníkům v odvětvích, jako jsou finance, energetika, doprava a poskytování internetových služeb budovat sítě WAN zaměřené na uživatelskou zkušenost.

Provisioning jedním kliknutím

Špičkový inteligentní výpočet cesty sítí založený na protokolu SRv6 automaticky generuje cesty na základě latence služby, šířky pásma a dalších požadavků, čímž zajišťuje nasazení na úrovni minut a zajištěné latence pro produkční služby. Pokud bychom přirovnali tradiční síť ke klasické papírové poště, kde nemáme představu o mezičase přenosu a době doručení dopisů, pak lze systém SRv6 přirovnat k modernímu systému leteckých zásilek. Zde se zavazadla cestujících dostanou na místo určení v co nejkratším čase a tranzitní stanice lze přehledně sledovat. Společnost Huawei je lídrem v oblasti komercializace SRv6. Aktuálně již SRv6 nasadila v sítích více než 100 zákazníků po celém světě.

Jedna síť pro všechny služby

K dosažení vyhrazené šířky pásma služby se používá technologie slicingu FlexE. Tradiční síť je jako frekventovaná silnice, kde mohou vyhrazená vozidla kdykoli narazit na dopravní zácpu. Technologie network slicingu pak funguje jako vytvoření vyhrazeného jízdního pruhu, který zajistí, že vyhrazená vozidla už žádná dopravní zácpa nezastaví. Tímto způsobem lze bezpečně izolovat výrobní služby, jako je SCADA a reléová ochrana v energetice, a výrobní a kancelářské služby přenášet po společné síti, což snižuje kapacitu výstupních bodů (CAPex).

Integrovaný provoz a údržba

Na rozdíl od jiných používaných technologií měření toku v pásmu umožňuje technologie IFIT společnosti Huawei pro per-hop měření toku v pásmu digitální replikací sítě. Tradiční sítě potřebují stálou manuální údržbu, podobně jako místo nehody, které vyžaduje řízení provozu na místě. IFIT a SDN jsou oproti tomu jako navigační systém, který jasně identifikuje dopravní zácpy a v reálném čase upravuje trasy tak, aby se řidič vozidla vyhnul přetíženým silnicím. IFIT umožňuje vizualizaci kvality služeb v reálném čase a detekci, vymezení a obnovu poruch na úrovni minut bez přerušení služeb a přispívá tak k budování inteligentnějších a bezpečnějších sítí.

Společnost Huawei se chystá i v budoucnu pokračovat v inovacích založených na protokolu IPv6 Enhanced a vytvářet agilní, spolehlivé a inteligentní sítě WAN, čímž položí pevné základy konektivity pro řadu průmyslových odvětví, pomůže zákazníkům urychlit digitální transformaci a dosáhnout obchodních úspěchů.

Mobilní veletrh MWC22 probíhá od 28. února do 3. března ve španělské Barceloně. Stánek společnosti Huawei pro B2B naleznete pod číslem 1H50 v hale 1 na výstavišti Fira Gran Via. Další informace naleznete na adrese: https://e.huawei.com/en/events/huawei-enterprise-mwc-2022

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1756753/Steven_Zhao_Vice_President_Huawei_Data_Communication_Product_Line_unveiled.jpg

Kontakt: hwebgcomms@huawei.com

PROTEXT