Huawei hostí oficiální otevření evropské Laboratoře pro inovace v oblasti digitálních financí a bezpečnosti - Fin²Sec

Derek Yu, prezident střední a východní Evropy (PRNewsfoto/AppGallery, Huawei)

Cílem iniciativy je překonat univerzální problémy osobních financí pomocí digitálních řešení

Dnes byla otevřena Laboratoř pro inovace v oblasti digitálních financí a bezpečnosti (Fin²Sec), centrum, v němž lze prostřednictvím spolupráce a vývoje produktů řešit běžné problémy v oblasti osobních financí. Tato ambiciózní iniciativa, za kterou stojí společnost Huawei, usnadní a podpoří sektor finančních služeb při vývoji technologií pro zlepšení finančního zdraví zákazníků, zlepšení jejich zkušeností a podporu loajality.

Společnost Huawei a její výzkumné a vývojové centrum ve Finsku budou spolupracovat s výzkumníky z Aaltovy univerzity a Helsinské univerzity, jakož i s patnácti účastníky laboratoře? - bankami a fintechovými společnostmi z celé Evropy. Na zahájení konference se představily značky finančních služeb, včetně rakouské Raiffeisen Digital, polské BLIK, předního mobilního platebního systému a norské Neonomics, průkopníka otevřených bankovních služeb, které nabídly jedinečný pohled na výzvy spojené s poskytováním digitálních řešení zákazníkům.

„Cílem společnosti Huawei je poskytnout spotřebitelům bezproblémový zážitek ze života s umělou inteligencí, a to znamená snadný a pohodlný přístup k finančním službám," řekl Derek Jü, prezident pro region střední a východní Evropy, severské země a Kanadu, Huawei Consumer Business Group. „Laboratoř pro inovace v oblasti digitálních financí a bezpečnosti posiluje náš závazek podporovat nové nápady, které přinášejí řešení současných potřeb spotřebitelů. Jsme nadšeni, že můžeme otevírat dveře budoucím technologiím a službám a podporovat inovace."

Faktory digitální transformace

Cíle Fin²Sec se zaměřují na tři klíčové oblasti, které jsou hnací silou digitální transformace, a sice mobilní technologie, které zlepšují platební proces a přístup k němu na jakémkoli místě, za jakýchkoli okolností a v jakémkoli scénáři, inovace, které zjednodušují a zpříjemňují platební styk a partnerství, která spojují obchodní, bankovní, akademické a technologické zkušenosti s cílem pomoci vyvinout univerzální řešení.

„Jako globální lídr v oblasti průmyslového výzkumu a vývoje s dlouhodobou strategií investic do výzkumu má společnost Huawei dobré předpoklady pro zahájení a řízení iniciativy Fin²Sec," uvedl prezident finského výzkumného centra Huawei Wang Aj-meng. „Digitalizace ekonomik může být úspěšná tam, kde výzkumné, vzdělávací a průmyslové subjekty spolupracují na společných projektech spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje."

Poznámky pro redakci:

¹ Svůj záměr účastnit se a spolupracovat na Fin²Sec deklarovaly tyto značky: Copenhagen Fintech, SOK, Intesa Sanpaolo, PAYSERA, VIA BILL, Smart ID, Neonomics, icard, Virtual Cards S.R.L, Sirumobile, Phyre, BLIK a Raiffeisen Digital, Fidesmo.

O HUAWEI Consumer BG

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. Čtrnáct výzkumných a vývojových center bylo zřízeno v Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. HUAWEI Consumer BG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti HUAWEI a zahrnuje chytré telefony, počítače a tablety, nositelná zařízení a cloudové služby atd. Globální síť společnosti HUAWEI je založena na téměř 30 letech zkušeností v telekomunikačním průmyslu a je zaměřena na poskytování nejnovějších technologických vymožeností spotřebitelům po celém světě.

Další informace naleznete na adrese: https://www.huawei.com/en

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1637485/image.jpg

KONTAKT: Laboratoř pro inovace v oblasti digitálních financí a bezpečnosti, e-mail: fin2seclab@huawei.com

Klíčová slova Finsko-Čína-finance-komunikace-internet-bezpečnost-firmy-App Gallery-Huawei