Metromedia uspořádala u příležitosti neprodloužení licence pro provoz Alma-TV tiskovou konferenci

Alma-TV, velká soustava kabelové televize v Almaty, Republika Kazachstán, čelí možnému problému, že bude muset ukončit svou činnost v Almaty a v almatské oblasti z licenčních důvodů, protože její licence vypršela v úterý o půlnoci. Uvedl to americký obchodní partner ve společnosti International Telcell Inc. ("ITI").

ITI je dceřiná společnost v plném vlastnictví Metromedia International Telecommunications Inc. ("MITI"). MITI je dceřiná společnost v plném vlastnictví Metromedia International Group, Inc. (AMEX: MMG) a vlastní 50 procent ZAO Alma-TV prostřednictvím ITI. Alma-TV úspěšně provozuje televizní kabelový systém v Kazachstánu od roku 1994.

MITI uspořádala ve středu 6. března v hotelu Hyatt v Almaty tiskovou konferenci za účelem diskuse o budoucím působení kabelové sítě Alma-TV v souvislosti s faktem, že licence k provozování kabelové televize Alma-TV vypršela v úterý 5. března o půlnoci. Ačkoliv úsilí Alma-TV o obnovu licence bylo v plném proudu po mnoho měsíců, ministerstvo dopravy a spojů dosud s obnovou licence nesouhlasilo.

MITI uvedla, že pozastavení činnosti Alma-TV může ponechat více než 60000 předplatitelů v Almatě a v almatské oblasti bez služeb kabelové televize pokud nebude dosaženo dohody s ministerstvem dopravy a spojů o obnovení licence pro provoz.

Na tiskové konferenci, kterou povede Vladimir Pozner, viceprezident MITI, se bude diskutovat o možných důsledcích pro Alma-TV, její předplatitele a místní partnery, jestliže nebude licence pro provoz obnovena.

O Alma-TV

Alma-TV provozuje četné kabelové systémy v hlavním městě Almaty a v okolních oblastech (MMDS a HFC), Aktau, Karaganda a Ust-Kamenogorsk a má k datu 30. září 2001 v Kazachstánu téměř sto tisíc předplatitelů. Síť Almaty je sítí na frekvenci 750 Mhz s kapacitou více než 70 kanálů s optickou páteřní sítí ze tří optických okruhů. Alma-TV nabízí v současnosti více než 60 kanálů ve třech úrovních a udržuje si na trhu silnou pozici ve všech oblastech díky vysoké úrovni služeb, kvalitě signálu a výběru kanálů.

O společnosti Metromedia International Group

Metromedia International Group Inc je globální komunikační a mediální společnost. Společnost vlastní a provozuje obchody v oblasti komunikací a médií ve východní Evropě, v republikách bývalého Sovětského svazu, Číně a na ostatních nově vznikajících trzích prostřednictvím svých dceřiných společností, které jsou v jejím plném vlastnictví, a prostřednictvím společných podniků. To zahrnuje různé druhy telefonních firem včetně provozovatelů celulárních sítí; poskytovatelů síťových služeb na místní, vzdálené i mezinárodní úrovni prostřednictvím optických vláken a satelitních spojení; mezistátní telefonická spojení; pevné bezdrátové místní sítě; bezdrátové a kabelové televizní sítě a širokopásmové sítě; radiové stanice FM; a e-commerce.

Tato tisková zpráva může obsahovat jistá očekávaná prohlášení, která obsahují určitá rizika a nejistoty. Faktory, které mohou způsobit nebo přispět k takovým rizikům a nejistotám, jsou: všeobecné ekonomické a obchodní podmínky, konkurence, změny v technologii a metodách marketingu a různé další faktory, které nejsou pod kontrolou společnosti. Zahrnuje také takové faktory, které jsou občas popsány ve zprávách SEC zaregistrovaných Metromedia International Group Inc., včetně posledních na formulářích S-3, 10-K a 10-Q. Kontakt: Metromedia International Group, New York Marty Cohen, 212/606-4389

Klíčová slova PROTEXT-Metromedia-Alma TV-licence-média

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)