MotoGP a Motocross World Championship on-line

Tiscali, vedoucí celoevropská internetová komunikační společnost a Dorna, španělská společnost - držitel práv na MotoGP a Motocross World Championship, podepsaly smlouvu o dvouleté spolupráci.

Tiscali se stane na základě této smlouvy oficiálním internetovým partnerem pro oficiální webovou stránku MotoGP a Motocross World Championship http://www.motograndprix.com po dobu příštích dvou let. Smlouva také zahrnuje exkluzivní partnerství pro obsah.

Z technického hlediska bude Tiscali (divize zabývající se službami Business to Business) poskytovat servery, komunikační linky pro permanentní webovou základnu a pro satelitní přenos z každého okruhu Grand Prix. Dorna, která převzala plnou interní kontrolu nad softwarem, údržbou a návrhem oficiálních webových stránek v lednu 2001, bude i nadále produkovat veškerý obsah jejich aktuálních anglických, italských, španělských a francouzských verzí. Japonské webové stránky se připravují k otevření během několika následujících týdnů.

Z obsahového hlediska bude veškerý obsah šampionátů MotoGP a Motocross World Championship k dispozici na portálech Tiscali během zahájení šampionátů. Uživatelé, kteří se připojí k Portálům Tiscali, budou mít přístup ke zprávám, výsledkům, pohledům do zákulisí a také k rozhovorům ze šampionátů MotoGP a Motocross World Championship.

Tiscali bude mít také exkluzivní evropská práva na vytvoření širokopásmové on-line sekce s placeným přístupem, která bude realizována díky zkušenostem s použitím streamingových technologií pro vytváření obsahu. Sekce, která bude přístupná na portálech Tiscali a www.motograndprix.com, bude poskytovat přímé přenosy závodů, výběr toho nejlepšího, videa, rozhovory a další multimediální materiály.

Provoz bude zahájen 10. března, kdy bude oficiálně spuštěna obnovená verze webových stránek www.motograndprix.com během MotoGP testovacích dnů ve španělské Catalunya před zahájením světového šampionátu v japonské Suzuce 7. dubna.

Mezinárodní viceprezident Tiscali pro přístup a aplikace Mario Mariani se vyjádřil ke smlouvě s Dornou následovně: "Tato smlouva s Dornou, která má velké zkušenosti s vytvářením obsahů specializovaných na moto sporty, jenom dále potvrzuje jasné postavení Tiscali jako poskytovatele technologií pro technicky náročné on-line projekty a jako primárního partnera pro distribuci."

" To, že máme internetového partnera s takovou zkušeností a kapacitou jako je Tiscali, pro Dornu mnoho znamená. Práce na oficiálních webových stránkách pro nás znamenala vyvinutí obrovského úsilí během posledních dvou let a my věříme, že spojení s Tiscali je tím nejlepším způsobem, jak tyto snahy rozvinout ve smyslu oslovení většího okruhu diváků a zároveň rozvinutí budoucích obchodních příležitostí." řekl CEO generální ředitel Dorny, Carmelo Ezpeleta.

Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773) je jedna z největších celoevropských internetových komunikačních společností, která poskytuje přístup do sítě Internet a širokou škálu internetových obsahů, aplikací a služeb. Dne 31. prosince 2001 měla společnost Tiscali 7,3 miliónu aktivních uživatelů, kteří v průběhu čtvrtého čtvrtletí 2001 na Internetu strávili 10,4 miliard minut. Portály skupiny Tiscali zaznamenaly v prosinci 2001 návštěvnost 14,7 miliónu unikátních přístupů. Společnost Tiscali tak potvrdila svoji vedoucí pozici mezi internetovými portály na evropském trhu (zdroj: MMXI). Stránky společnosti Tiscali jsou k dispozici na adrese http://www.tiscali.com.

O společnosti Dorna

Dorna Sports je mezinárodní společnost založená v roce 1988 a zabývající se sportovním managementem, marketingem a televizními právy. Dorna je od roku 1992 výhradním držitelem všech komerčních a televizních práv na šampionát FIM Road Racing World Championship Grand Prix (MotoGP) a od roku 2001 je zároveň držitelem práv na šampionáty FIM Motocross Championship a Supercross World Championship.

Kontakt:

Vladimíra Králíková