Nová dohoda o partnerství uzavřená společností Shanghai Electric na veletrhu WAIC 2021 má za cíl modernizovat a transformovat průmysl díky digitálnímu rozvoji

Společnost Shanghai Electric (601727.SS a 02727.HK) nedávno v Šanghaji na Světové konferenci o umělé inteligenci 2021 (WAIC 2021) vystoupila bok po boku dalších světových společností na sympóziu o průmyslové správě dat, aby s nimi diskutovala o výhodách digitalizace a efektivní práce s daty. Každoroční technologický festival v Šanghaji zve technologické guru a odborníky z odvětví, aby odhalili své poznatky, analýzy a trendy a osvětlili témata, jako je udržení náskoku před změnami, podpora průmyslových odvětví při integraci umělé inteligence nebo pomoc státům a vládám při přijímání informovanějších rozhodnutí v éře definované neustále se vyvíjejícími digitálními technologiemi.

Na konferenci WAIC 2021 uzavřela společnost Shanghai Electric také dohodu o strategickém partnerství se společnostmi zapojenými do fondu AI Investment Fund, který byl spuštěn v roce 2019 v rámci iniciativy Šanghaje na podporu závazku města vybudovat „prvotřídní inovační ekosystém pro rozvoj umělé inteligence". V rámci této spolupráce bude společnost Shanghai Electric poskytovat digitální řešení, která usnadní modernizaci a transformaci inteligentních továren, průmyslových parků a zdravotnických zařízení v Šanghaji.

Během panelové diskuse viceprezidentka společnosti Jang Hong, uvedla, že význam digitalizace spočívá v jejím obrovském potenciálu zvyšovat efektivitu a kvalitu výroby za současného snižování provozních nákladů. Zdůraznila, že digitalizace je nejlepším řešením, které pomůže průmyslu vyřešit problémy spojené s aktuálními výzvami, jako je nutnost minimalizace emisí a odpadu, udržení nízkých jednotkových nákladů a zároveň zajištění vysoké kvality.

„Společnost Shanghai Electric má dlouhou historii v oblasti inovací energetických technologií a vytváří významnou hodnotu pro celé odvětví. Dosáhli jsme nesčetných technologických průlomů a prošli metamorfózou, abychom se stali podnikem světové třídy, jehož ústředním posláním a vizí je dokonalost," dodala Jang Hong.

„Svět průmyslu prochází transformací. Jako technologická společnost zaměřená na budoucnost využívá Shanghai Electric průmyslový internet k vytváření nových digitálních řešení, která pomáhají našim partnerům využít příležitostí zítřka. Díky digitálním dvojčatům, umělé inteligenci a technologiím pro zpracovávání velkých dat se Shanghai Electric snaží modernizovat interní průmyslovou výrobu ve snaze zdokonalit řešení pro partnery a vydat se na cestu rozvoje, který znamená budoucnost celého energetického průmyslu," dodala.

V posledních letech dosáhla společnost Shanghai Electric v úsilí o digitální transformaci energetického sektoru mnoha milníků. V červnu se společnost umístila na 9. místě seznamu 100 nejlepších čínských společností za rok 2021 podporujících digitalizaci Číny s celkovým skóre 85,42 podle časopisu Internet Weekly, který vydává Čínská akademie věd. Platforma průmyslového internetu SEunicloud společnosti Shanghai Electric je nyní široce využívána také v oblasti větrné energie, provozu plynových turbín a v dalších energetických odvětvích.

Od spuštění služby SEunicloud v roce 2019 se platforma zlepšila díky několika aktualizacím. Koncem roku 2020 představila společnost Shanghai Electric službu SEunicloud 2.0, která přináší zásadní vylepšení v oblasti integrace umělé inteligence (AI), správy obchodních dat (BI) a údajů o stavu trhu (CI). Verze 2.0 je vybavena novým modulem pro zpracování velkých dat za využití umělé inteligence, který dokáže zobrazit hodnotu dat a poskytnout obchodní analýzu pro řadu průmyslových scénářů, spolu s vylepšeným modulem BI, který umožňuje rychlé zpracování a inteligentní analýzu prostřednictvím navigace v obrovských souborech dat.

V červnu 2021 byla mezi společnostmi Shanghai Electric a Siemens Energy uzavřena dohoda, na jejímž základě dvojice zahájí spolupráci na vývoji inteligentních energetických řešení s cílem podpořit rozvoj inteligentní energetiky v Šanghaji. Centrum, které v rámci spolupráce vznikne, se nachází ve čtvrti Min-chang a umožní místním elektrárnám, malým a středním podnikům a komunitě využívat řešení, jako jsou inteligentní elektrárny, chytré inženýrské sítě, inteligentní výroba nebo systém řízení spotřeby energie, která mají podpořit digitální transformaci Šanghaje a zároveň snížit její uhlíkovou stopu.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/1580970/image_1.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1159638/LOGO_Logo.jpg