chello broadband použije servery Sun Microsystems

Společnost chello broadband n.v. (chello je registrovanou obchodní známkou, TM), první širokopásmový poskytovatel internetových služeb v Evropě a provozní jednotka společnosti United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) (Nasdaq: UPCOY; AEX: UPC) si zvolila servery Sun Microsystems jako základní aplikační platformu pro svou celoevropskou širokopásmovou internetovou infrastrukturu Aorta(TM). Obě společnosti také budou spolupracovat na vyspělých internetových službách a řešeních v rámci evropské "Širokopásmové laboratoře" společnosti chello.

John Riordan, generální ředitel (CEO) společnosti chello a místopředseda představenstva UPC, uvedl: "Vytvořili jsme na trhu vedoucí produkt a chceme zajistit, abychom byli našim zákazníkům kdykoli k dispozici. Potřebujeme komponenty s takovými charakteristikami, které poskytují vysokou spolehlivost a odstupňovatelnost a Sun prokázal tyto vlastnosti ve svých výrobcích."

Mark Schneider, předseda představenstva chello a generální ředitel a předseda představenstva společnosti UPC, dodal: "Zkušenosti společnosti Sun jako světové jedničky v technologii internetových serverů spolu s vůdčím postavením společnosti chello v širokopásmových internetových a komunikačních službách budou nadále podporovat rychle rostoucí internetové prostředí v Evropě. Tato smlouva posiluje postavení společnosti chello jako tržního vůdce a je nedílnou součástí trojdílné strategie UPC, zaměřené na poskytování integrovaných televizních, telefonních a internetových služeb po kabelu v celé Evropě."

"Jsme potěšeni, že budeme spolupracovat s chello broadband," uvedl Chris Hurst z oddělení světových komunikací a kabelů společnosti Sun Microsystems. "V souvislosti s tím, že širokopásmový internet v Evropě udává směr, doufáme, že toto je první krok v dlouhodobém pracovním vztahu. Sun usiluje o dodávání nejinovativnějšího softwaru, hardwaru a programů na podporu poskytovatelů služeb jako je chello a o podporu růstu odvětví poskytovatelů služeb."

Celoevropská síť Aorta společnosti chello broadband, první širokopásmová síť v Evropě, je páteřní zákaznickou (tzv. first tier) sítí, která využívá nejnovější a nejvyspělejší serverové produkty společnosti Sun pro moderní optická zařízení společnosti chello. Dohoda předpokládá použití softwarového vybavení Sun v ústředním datovém středisku v Amsterodamu pro funkce caching, vyhledávání a email. Bude použito také u poboček chello po celé Evropě.

Sun také podporuje zkušební středisko pro širokopásmové služby na základě internetového protokolu (IP) společnosti chello, takzv. "Širokopásmovou laboratoř", která je umístěna v datovém středisku chello. Laboratoř je místem, kde kabelové společnosti mají možnost vidět a zkoumat schopnosti nejnovějších širokopásmových technologií a nových interaktivních zařízení.

Prostřednictvím "Širokopásmové laboratoře" budou moci chello, Sun a další spolupracovat s každou kabelovou společností a pomáhat jí porozumět konkurenčním výhodám a příležitostem zisku, které širokopásmová technologie nabízí. Společnost chello a Sun očekávají, že díky jejich spolupráci bude "Širokopásmová laboratoř" motorem inovací a rozvoje nových evropských standardů.

Ředitel technologií a provozu společnosti chello Sudhir Ispahani řekl: "chello je nadšená, že bude spolupracovat se společností Sun na našich aktivitách v realizaci evropské sítě a v laboratoři. Usilujeme o to, abychom našim zákazníkům nabízeli absolutně nejvyšší kvalitu funkcí sítě a širokopásmových služeb a Sun je důležitý partner, který zajistí, že dosáhneme těchto cílů při poskytování širokopásmových služeb světové třídy na evropských kabelových systémech. Náš vztah také urychlí aplikaci vynikajících technologií nejlepších ve své třídě u našich evropských partnerů.

Informace o společnosti chello broadband n.v.

Společnost chello broadband je evropským prvním a vedoucím poskytovatelem širokopásmových internetových služeb. Má největší dosah v Evropě a usiluje o dodávání internetových služeb a širokopásmového obsahu příští generace po 24 hodin denně spotřebitelům prostřednictvím vysokorychlostních kabelových modemů, a to navždy bez telefonních poplatků! Provozovatelům kabelových sítí se sídlem v Evropě poskytuje služby s dodáním "na klíč".

Společnost je provozní jednotkou společnosti United Pan- Europe Communications (UPC) a má své ústředí v Amsterdamu a pobočky v Amsterdamu, Londýně, Paříži, Vídni, Bruselu a Oslu. Poskytováním nesrovnatelných komunikačních služeb společnost chello broadband dodává maximální možné internetové služby přes kabel s minimálními náklady.

chello(TM) je registrovanou obchodní značkou společnosti chello broadband n.v.

Informace o společnosti United Pan-Europe Communications N.V. (UPC):

UPC s ústředím v Amsterdamu je jedna z nejinovativnějších společností v oblasti širokopásmové komunikace v Evropě a vlastní a provozuje největší panevropskou skupinu sítí širokopásmové komunikace. UPC poskytuje kabelovou televizi, telefonii a vysokorychlostní přístup na internet a programovací služby v deseti zemích Evropy a v Izraeli. Ke dni 28.února 1999 byly systémy UPC uplatněny ve zhruba 4,8 miliónu domácností s 3,5 miliónu základních kabelových předplatitelů, z nichž asi 500.000 odebírají rozšířené zákaznické služby. Kromě toho měla UPC 92.600 přístupových telefonních linek a 20.500 zákazníků výběru komunikačního přepravce a dále 32.335 předplatitelů širokopásmového přístupu na internet. UPC dokončila první veřejnou nabídku akcií (IPO) v únoru 1999 a její akcie jsou kotovány na amsterdamské burze (UPC) a na americkém trhu Nasdaq (UPCOY).

UPC je konsolidovanou dceřinou společností společnosti United International Holdings, Inc. (UIH) (Nasdaq: UIHIA). Společnost Microsoft Corporation má v UPC podíl zhruba 7,8 procenta.

ots Original Text Service: Chello Broadband n.v.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Ross Sampson, VP Communications, chello broadband n.v., +31-0-20-3552-717, ross@chello.com; nebo Julia Crawford, Senior Account Executive, Edelman PR, +44-0-171-344-1342, nebo jcrawford@edeluk.com za společnost chello broadband n.v.

Webové stránky: http://www.chello.com

Klíčová slova chello-UPC