Společnost UVD Robots dodá dosud největší flotilu autonomních robotů jednomu ze školských obvodů ve Spojených státech amerických

Studenti ze školy Twin Lakes School, která patří do školského obvodu GMCS, se zapojili do soutěže o pojmenování robota pro usnadnění jeho přijetí do společnosti. Školní robot tak ponese jméno Mr. Fox. Roboti značky UVD Robots byly původně vyvinuti pro boj s nozokomiálními nákazami a dnes se využívají ve více než 60 zemích světa ve zdravotnictví, pohostinství, kancelářských objektech a vzdělávacích zařízeních, kterým pomáhají splnit nová a stále vyšší očekávání v oblasti bezpečnosti a čistoty. (Foto: Business Wire)

37 robotů bude hrát důležitou roli v návratu studentů do lavic ve státě Nové Mexiko, který byl silně zasažen pandemií COVID

Blue Ocean Robotics, výrobce autonomních dezinfekčních robotů UVD Robots, které používají UV-C záření, získala od školského obvodu Gallup McKinley County Schools (GMCS) v Novém Mexiku objednávku na dodávku 37 UVD Robotů školám po celém okrese na pomoc v boji proti novému koronaviru a dalším infekčním onemocněním.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst na této webové stránce: https://www.businesswire.com/news/home/20210326005133/en/

„COVID velmi zasáhl celou naší společnost. Bezpečnost našich studentů a zaměstnanců a příprava plánu, jak je co nejbezpečněji znovu dostat do škol, je naší hlavní snahou,“ řekl Michael Hyatt, hlavní školský inspektor školského obvodu Gallup McKinley.

„Poptávali jsme komplexní, dlouhodobé řešení pro dezinfekci našich objektů a díky dezinfekčním robotům, které automaticky dezinfikují povrchy i vzduch tak pro nadcházející roky získáváme další stupeň ochrany před COVID-19, nachlazením, chřipkou a dalšími infekčními chorobami.“

Školský obvod SGMCS představuje komunitu s mnoha zemědělskými oblastmi a s infrastrukturními problémy, kvůli kterým je distanční virtuální výuka pro řadu lidí velkým problémem. Zhruba 1500 studentů totiž nemá doma připojení k Internetu. V tomto obvodě je také řada studentů se zvláštními potřebami, pro které je lepší výuka ve třídě.

„Na rozdíl od stacionárních dezinfekčních robotů je UVD Robot plně autonomní. Při své práci využívá ultrafialové záření UV-C pro dezinfekci povrchů a vzduchu a chrání tak před viry a baktériemi. Během 10 minut dokáže v každé dezinfikované místnosti zabít 99,99 % mikroorganismů,“ řekl Claus Risager, generální ředitel firmy Blue Ocean Robotics.

„Vybrali jsme si roboty UVD Robots poté, co jsme důkladně vyzkoušeli řadu konkurenčních dezinfekčních robotů,“ řekl pan Hyatt. „UVD Robots splňuje naše požadavky na technickou dokonalost, vyspělost, kladné reference, kvalitu práce, technickou podporu, údržbu a celkový přínos.“

„S radostí oznamujeme, že jsme uzavřeli dosud největší objednávku na dodávku autonomních dezinfekčních robotů ze všech školských obvodů ve Spojených státech amerických,“ řekl Per Juul Nielsen, generální ředitel firmy UVD Robots. „Je pro nás velkou poctou, že můžeme se školským obvodem GMCS spolupracovat v boji proti COVID a že můžeme špičkové nemocniční dezinfekční služby nabídnout i školám.“

tiskový balíček

O společnosti UVD Robots

UVD Robots je značka a sesterská společnost skupiny Blue Ocean Robotics, světové jedničky ve vývoji a výrobě robotů pro profesionální použití, pod jejíž křídla také patří značky GoBe Robots a PTR Robots. Společnost Blue Ocean Robotics sídlí v Dánsku a nedáno byla zařazena do žebříčku 10 „nejinovativnějších robotických firem roku 2021“ firmy Fast Company.

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210326005133/en/

Kontaktní informace

Camilla Almind Knudsen, Blue Ocean Robotics