Otis Elevator uzavřela důležité smlouvy s městem New York * Objem dodávky je více než 100 miliónů dolarů

Společnost Otis Elevator Company uzavřela dodavatelské smlouvy v hodnotě více než 100 miliónů dolarů. V rámci těchto smluv bude firma dodávat své produkty do šesti důležitých staveb v New Yorku. Mezi tyto stavby patří: finanční instituce, zábavní instituce, restaurační zařízení, budovy médií a budova soudu pro stát New York.

Firma Otis je dceřinou společností United Technologies Corporation (index NYSE: UTX). Společnosti Goldman Sachs, Bloomberg, AOL Time Warner, Westin Hotel, CIBC World Markets a Úřad pro sjednocený soudní systém pro stát New York si vybraly tuto firmu jako dodavatele výtahů do svých budov.

Stephen F. Page, prezident a předseda představenstva firmy Otis Elevator Company, k tomu řekl: "Tyto stavby představují růst stavebnictví v sektoru obchodních budov v New Yorku. Jsme rádi, že se můžeme podílet na růstu jednoho z nejvýznamnějších světových měst a jeho okolí."

Podrobnější informace o smlouvách:

Goldman Sachs

Objem zakázky je 27 milionů dolarů. Zakázka zahrnuje dvě budovy s rozlohou téměř sto tisíc čtverečních metrů. Tato investiční banka je vlastníkem a největším nájemcem budovy Jersey City Waterfront, kde bude instalováno 54 výtahů a čtyři eskalátory. Kromě toho podepsala firma Otis se společností Goldman Sachs dvacetiletou smlouvu v hodnotě mnoha miliónů dolarů o zajišťování údržby a oprav výtahů a eskalátorů.

Bloomberg

Tato finanční a mediální společnost je největším nájemcem v budově na adrese: 731 Lexington Avenue. Tento mrakodrap má 54 podlaží a stojí na místě bývalého obchodního centra Alexander. Budova je ve vlastnictví trustu Vornado Realty Trust a bude v ní celkem 29 výtahů. Objem zakázky je 13,95 miliónu dolarů.

AOL Time Warner

Budova AOL Time Warner bude na Columbus Circle na Manhattanu. Tato budova bude světovou centrálou tohoto mediálního konglomerátu a bude stát na místě budovy New York Coliesum, která představovala jednu z významných budov ve městě. V budově bude instalováno 19 výtahů. Objem zakázky činí 8,4 miliónu dolarů.

Budova okresního soudu pro okres The Kings a budova vrchního soudu pro stát New York

Tyto budovy budou dosud největšími soudními budovami v New Yorku v části 12 MetroTech Center. Budovy budou stát na adrese 330 Jay Street v centru Brooklynu a budou mít 32 podlaží a plochu 1,1 miliónu čtverečních stop. V budovách bude 29 nových výtahů a čtyři eskalátory. Objem zakázky je 20,5 miliónu dolarů. Vlastníkem budovy je Forest City Ratner.

Westin Hotel

Společnost Otis zde provede instalaci 14 výtahů. Budova má 45 podlaží a je vlastněna firmou Tishman Westside Properties. Hotel má celkem 850 pokojů a sídlí na rohu ulic 8th Avenue a 43rd Street. Objem zakázky je 9,43 miliónu dolarů.

CIBC World Markets

Tato globální investiční firma se přestěhuje do nové budovy na adrese 300 Madison Avenue. Plocha podlaží je sto tisíc čtverečních metrů. Budova má celkem 35 pater a bude zde provedena instalace 28 výtahů a sedmi eskalátorů. Objem zakázky činí 15,15 miliónu dolarů. Vlastníkem budovy je firma Brookfield Properties.

Viceprezident a výkonný ředitel firmy Otis pro oblast Severní Ameriky Raymond J. Moncini k tomu řekl: "Jsme rádi, že se budeme moci podílet tak významnou měrou na rozvoji New Yorku a okolí, zejména s ohledem na současné důležité období v historii města. Investoři a všichni, kteří se podílejí na výstavbě těchto budov představují klíč k obnově a rozvoji této oblasti. Těšíme se na spolupráci s těmito partnery a budeme se společně snažit uspokojit potřeby trhu v New Yorku."

O společnosti Otis Elevator Company

Otis Elevator Company, stoprocentní dceřiná společnost firmy United Technologies Corporation, je největší světovou firmou zabývající se výrobou a prodejem technologií pro automatizovanou dopravu osob. Mezi produkty firmy patří: výtahy, eskalátory, jezdící pásy a kyvadlové systémy. Společnost sídlí ve Farmingtonu ve státě Connecticut v USA. Firma své výrobky prodává ve více než 200 zemích a oblastech světa a na celém světě udržuje více než 1,2 miliónu výtahů a eskalátorů. KONTAKT: Otis World Headquarters Dilip Rangnekar Tel: 860-676-5992 Mobil: 860-306-9384 Mail: dilip.rangnekar@otis.com

Klíčová slova PROTEXT-Otis Elevator-výtahy-výstavba

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)