Motorola uvádí druhou generaci robustních radiostanic TETRA * Nová veřejná bezpečnostní radiová zařízení kombinují nejmodernější technologii, vysoký výkon a uni

Představitelé veřejného pořádku po celé Evropě jsou připraveni využívat druhou generaci radiostanic TETRA (TErrestrial Trunked Radio) od firmy Motorola (NYSE: MOT). Na základě rozsáhlého celosvětového průzkumu požadavků uživatelů v první linii v kritických oblastech a prostředích, kde je komunikace životně důležitá, vyvinula Motorola MTP a MTM700.

MTP700 v přenosném robustním provedení a jeho mobilní protějšek MTM700 nabízejí následující výhody:

* Rozměry a váha - sluchátko je zhruba o dvě třetiny menší než současné provedení a váha o 30 procent menší

* Vysoký výkon baterie představující více než 15 hodin, bude přesahovat délku pracovní směny většiny uživatelů

* Další generace datových funkcí

* Komfortní a snadná obsluha s tvarem pro dobré držení

John McConnell, ředitel účastnické skupiny (EMEA) v Motorole, říká: "Nemůžeme dělat žádné kompromisy pokud se jedná o základy - druhá generace radiostanic TETRA je neobyčejně robustní a spolehlivá a má jednoduché intuitivní ovládání - otočné knoflíky, vyhrazené nouzové tlačítko a programovatelné klávesy. Samozřejmě, že nabízíme našim zákazníkům v oblasti TETRA rozsáhlou paletu klíčových vlastností, kterou očekávají, včetně PMR, bezdrátové telefonie, dat a šifrování - všechno zabalené do mobilního zařízení, které je o třetinu menší a lehčí než jeho předchůdce.

Nová mobilní řada Motoroly zahrnuje také speciální motocyklové a datové verze. Společný software řídí funkce obou modelů MRM700 a MTP700 a proto je provoz přenosného i mobilního zařízení prakticky stejný. Navíc nejnovější mikroprocesorová technologie pomáhá zajišťovat, že bude možné tyto radiopřijímače modernizovat, jakmile budou k dispozici nové funkce.

Uvedení těchto radiopřijímačů je dalším důkazem pokračujících závazků Motoroly vůči jejím klíčovým zákazníkům. Nejenom, že je Motorola jednou z hnacích sil specifikace otevřeného standardu TETRA, ale nabízí také bezkonkurenční škálu výrobků zahrnující infrastrukturu, přenosná a mobilní zařízení, přenos dat a aplikace třetích stran od akreditovaných partnerů.

Poznámka pro redaktory

O Motorole

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) je přední světový dodavatel integrovaných komunikací a vestavěných elektronických řešení. Prodej v roce 2000 dosáhl 37,6 miliardy dolarů. Fotografie ke zprávě naleznete na adrese http://www.motorola.com/mediacenter/graphics/list/0,1099,2- 1,00.html

Klíčová slova PROTEXT-Motorola-radiostanice