Česká stomatologická komora na 75. jednání sněmu zvolila svého prezidenta

Dne 20. února 2021 Česká stomatologická komora zvolila na svém sněmu v Kongresovém centru Praha, který se konal za přísných epidemiologických podmínek, svým prezidentem na období 2021-2025 opět doc. MUDr. Romana Šmuclera, CSc.

Volba proběhla ze tří kandidátů a staronový prezident získal absolutní většinu hlasů už v prvním kole. Mimořádný, jindy nevídaný mandát, je výsledkem kolektivní práce České stomatologické komory, které se podařilo naplnit své cíle a zlepšit fungování české stomatologie. A to včetně situace kolem pandemie COVID-19, kdy čeští stomatologové jako jediní nezastavili svoji činnost v rámci EU a mají nejmenší škody jak ekonomické, tak i na zanedbané péči o své pacienty. Silný mandát bude využit v dalším postupu k organizaci práce komory i celé stomatologie po vzoru Německa a Rakouska.

Kontakt:

Ing. Henrieta Hajšman