John Brady jmenován finančním ředitelem MATAV

Společnosti MATAV a Ameritech dnes oznámily, že John Brady, finanční ředitel společnosti Ameritech, se stane finančním ředitelem (CFO) společnosti MATAV, přední maďarské telekomunikační společnosti. Ameritech je strategickým partnerem MATAV s podílem ve společnosti ve výši 29,8 procenta.

Brady přejde ke společnosti MATAV z Tele Danmark, kde působil ve funkci viceprezidenta. Je nástupcem Rona Reisinga, který se stane CFO společnosti Bell Canada v důsledku nedávno oznámených tamějších strategických investic společnosti Ameritech.

"Těšíme se, že připojíme talent a zkušenosti Johna Bradyho k týmu vedení MATAV," uvedl Elek Straub, předseda představenstva a výkonný ředitel (CEO) společnosti MATAV. "Bradyho finanční odbornost, zkušenosti z velkoobchodu a práce na konkurenčních trzích budou důležitým přínosem pro MATAV."

"Věříme, že John podstatně přispěje k budoucímu růstu MATAV," uvedl Richard C. Notebaert, předseda představenstva a CEO společnosti Ameritech.

Před nástupem k Tele Danmark byl Brady ve funkci CFO v divizi Long Distance Industry Services společnosti Ameritech. Do Ameritech přišel v roce 1993 ze společnosti MCI, kde zastával funkce vedoucího oddělení klientů, ředitele domácí strategie a ředitele podnikového plánování. Absolvoval University of Michigan s titulem MBA ve financích a má titul bakalář věd ve strojírenství z University of Pennsylvania.

MATAV je hlavním poskytovatelem telekomunikačních služeb v Maďarsku a nabízí širokou škálu služeb zahrnující telefonii, přenos dat, služby s přidanou hodnotou a mobilní telefony. Společnost byla privatizována v letech 1993 a 1995, kdy MagyarCom, konsorcium společností Ameritech a Deutsche Telekom se stalo většinovým majitelem akcií. V listopadu 1997 MATAV (NYSE: MTA) dokončil svou celosvětovou první veřejnou nabídku akcií.

Ameritech (NYSE: AIT) slouží miliónům zákazníků v 50 státech a 40 zemích. Ameritech poskytuje kompletní škálu komunikačních služeb, k nimž patří místní a meziměstské telefonní hovory a přenos dat, mobilní telefonie, pagingové služby, bezpečnostní služby, kabelovou TV, internet a další. Ameritech (www.ameritech.com) je jedna ze 100 největších světových společností, má 70.000 zaměstnanců, jeden milión akcionářů a její aktiva činí více než 30 miliard USD.

Původní text ots: MATAV

Internet: http://www.newsaktuell.de

KONTAKT: Kalman Balla, MATAV, 011-36-1-457-4792, nebo e-mail: kalman.balla@ln.matav.hu, nebo George Stenitzer, Ameritech, 312- 609-6166, nebo e-mail: george.i.stenitzer@ameritech.com/

Webová stránka: http://www.ameritech.com/