Audiosoft vybrán za provozovatele projektu ORS

ŽENEVA 30. dubna (PROTEXT/ots)- Audiosoft (www.audiosoft.com) průkopník ve vývoji systému bezpečné distribuce hudby, byl vybrán jako technický provozovatel pro projekt Open Rights System (ORS) programu Evropské komise Info 2000. Audiosoft byl vybrán, aby rozvinul tyto nové aplikace díky svým prokazatelným odborným technologickým znalostem a zkušenostem v digitální reprodukci zvuku.

Program Info 2000, který byl schválen Evropskou komisí v květnu roku 1996, zamýšlí stimulovat rozvoj odvětví multimediálního obsahu, které má svoji základnu v Evropě, a podpořit využití multimediálního obsahu ve vznikajících informačních společnostech. Na základě tohoto programu francouzské, belgické a britské společnosti, které se specializují na správu autorských a souvisejících práv, se spojily se zástupci majitelů práv, aby vytvořily ORS. Projektu se účastní SCPP (Sociéte Civile pour de l'Exercice des Droits des Producteurs Phonographiques), SELL (Syndicat des Editeurs de Logiciels de Loisir), Cryo (výrobce softwaru), Imagia (organizace, která se zabývá právem v oblasti videa), SIMIN (Societe de l'Industrie Musicale) a PPL (Public Performance Limited).

ORS byl vytvořen, aby usnadnil on-line nákupy zákonných práv, které budou chráněny autorským právem, nebo nákupy předmětů chráněných právy, které s autorským právem souvisejí (například hudba, filmy, video, knihy a fotografie) pro účely multimediální výroby. Audiosoft, jako technický provozovatel, připravuje potřebné funkční dokumenty, vyvíjí software pro administrativní vedení databáze pod Oraclem (R) a instaluje systém na serveru SCPP. Systém bude zpočátku implementován do databáze SCPP, která obsahuje 1,3 miliónu hudebních informací a později bude realizována jako úplný obchodní softwarový systém.

"Navrhli jsme za vývojáře ORS společnost Audiosoft kvůli jeho odborným znalostem v oblasti autorských práv a souvisejících práv a zkušenostem v elektronickém prodeji hudby přes internet," prohlásil Marc Guez, ředitel SCPP. "Naši partneři si vybrali Audiosoft snadno díky jim dobře známé technologické kompetenci v oblasti digitálního audia," řekl Guez.

Spojením s ORS může multimediální výrobce zjistit majitele autorského práva k dílu nebo k multimediálnímu předmětu a získat informace o kontaktu na majitele autorského práva nebo jeho zástupce, což mu umožní získat požadovaná práva. Jestliže právní požadavek bude spadat pod pravomoc SCPP, ORS automaticky navrhne smluvní nabídku, která může být přijata a zaplacena on-line. Jestliže právní požadavek nebude spadat pod pravomoc SCPP, systém ORS zajistí podrobné informace o příslušných majitelích práv, které umožní získat požadované oprávnění pří splnění právních podmínek.

"Audiosoft se s radostí účastní na programu ORS," řekl viceprezident Audiosoftu, který se zabývá autorskoprávními záležitostmi, Philippe Person. "S téměř třemi roky zkušeností na poli digitálního audia nám ORS dovolí využít a umístit naše know how v dalších multimediálních oblastech, řekl Person.

Informace o společnosti Audiosoft

AudioSoft je vývojce software a agregátor obsahů, který se zabývá bezpečnou elektronickou distribucí hudby po digitálních sítí s plnou ochranu a správou autorských práv. AudioSoft provozuje distribuční kanál pro audionahrávky přes širokopásmové sítě a přes internet (www.citymusic.com) a poskytuje hudebnímu průmyslu bezpečná řešení a nástroje pro distribuci hudby z webových stránek.

ots Original Text Service: Audiosoft

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Veronique Le Sayec, AudioSoft, tel: 41-22-306-6000, e-mail: v.lesayec@audiosoft.com; Frederic Campo z SCPP, tel: 33- 0-146-40- 10-00, e-mail: campo@club-internet.fr

webová stránka: http//www.audiosoft.com