Rama Culinesse - smažení, které neprská!

Společnost Unilever ČR uvádí v listopadu na trh revoluční novinku: krémový rostlinný tuk Rama Culinesse určený zejména na krátkodobé smažení. Rama Culinesse vnáší do přípravy teplých pokrmů dosud nevídaný komfort, protože na pánvi neprská.

Rama Culinesse jako první na českém trhu otevírá zcela novou kategorii výrobků - krémové rostlinné tuky pro teplou kuchyni. Rama Culinesse přináší do této kategorie unikátní funkční výhodu: při smažení neprská.

Prskání při smažení může způsobit voda obsažená jednak v připravovaných potravinách, jednak v tuku samotném. Rama Culinesse má schopnost vázat vodu z potravin. Voda tak zůstane zachycena v tuku na pánvi a neprská všude kolem.

"Jsme rádi, že můžeme na českém trhu představit novou generaci výrobků na smažení. Rama Culinesse je svým způsobem revolucí v kuchyni, protože usnadňuje dosud nepříjemnou fázi přípravy jídel. Každá hospodyňka jistě ocení, že tuk při smažení neprská. Vyhne se tak drobným popáleninám a navíc sporák zůstane čistý. Samozřejmostí je výtečná chuť pokrmů připravených s Ramou Culinesse, ostatně jak už jsme u Ramy zvyklí," říká Eva Pilátová z marketingového oddělení společnosti Unilever.

Při smažení se také stává, že je tuk rozpálen na příliš vysokou teplotu a po vložení potraviny prská ještě více. I v tomto ohledu Rama Culinesse prskání zabraňuje: při jejím zahřívání se tvoří jemná pěna, která slouží jako indikátor správného začátku smažení. V okamžiku, kdy pěna klesá, je teplota pro vložení potraviny ideální.

Rama Culinesse zaznamenala mimořádný úspěch při loňském uvedení na trh v 10 zemích západní Evropy. Nejvíce ocenili výhody produktu spotřebitelé z Německa, jejichž stravovací návyky a způsob přípravy pokrmů jsou podobné jako v České republice. Rama Culinesse se prodává v láhvi o obsahu 500 ml. Doporučená maloobchodní cena je 27,90 Kč.

Kontakt:

Marcela Matoušková