CIBA dostala kladné ohodnocení přípravku Vitravene

Vědecký orgán Evropské lékařské vyhodnocovací agentury, Výbor pro vlastnická práva na lékařské produkty (CPMP), dnes doporučil k tržnímu ověření nový přípravek Vitravene (TM). Vitravene, vyrobený společností CIBA Vision, která vyrábí přípravky pro péči o oči, je součástí společnosti Novartis a spolupracuje se společností Isis Pharmaceuticals, je používaný pro místní ošetřování cytomegalovirusového (CMV) zánětu sítnice u pacientů s AIDS.

Výbor doporučil, že do doby než se dosáhne dalších zkušeností, bude Vitravene schválen pro používání místního ošetření CMV zánětů sítnice při nově rozpoznatelném nebo pokročilém CMV zánětu sítnice, pokud se ukáže, že další terapie je nevyhovující nebo neefektivní. Evropská komise vydá konečné rozhodnutí koncem roku.

Vitravene, který je v USA dostupný od roku 1998, zabraňuje opakování CMV virusu, který zánět sítnice způsobuje. CMV zánět sítnice je denegerativní infekce, která postihuje lidi s onemocněním AIDS a způsobuje slepotu. Vitravene (TM) je prvním lékem, který byl zaregistrován pro komerční tržní přezkoušení.

"Jsme velmi potěšeni, že výbor doporučil schválení Vitravene (TM). Se svým neobvyklým mechanismem fungování bude Vitravene poskytovat výhodu nekřížové rezistence vůči dalším činitelům CMV, zatímco místní, cílené ošetření může snížit zatížení pacientova systému," řekl prezident oční jednotky CIBA Vision Luzi von Bidder. "Vitravene představuje součást dlouhodobé strategie CIBA Vision coby inovačního lídra v oblastí péči o oči, zejména v oblasti péče o sítnici."

Na základě doporučení zahájí CIBA Vision pomarketingový pozorovací program k získání dlouhodobých bezpečnostních informací v klinickém prostředí.

CIBA Vision má ústředí v Atlantě, Georgii a je světovým lídrem ve výzkumu, vývoji a zpracování optických a očních výrobků a služeb, včetně kontaktních čoček, produktů spojených s kontaktními čočkami a očních léčiv. Její produkty jsou dostupné ve více než 70 zemích. Více informací získáte na webových stránkách www.cibavision.com.

CIBA Vision je útvarem společnosti Novartis a je světovým lídrem v oblasti věd zaměřených na člověka s jádrem obchodů ve zdravotní péči, agroobchodu a spotřebitelském zdravotnictví. V roce 1998 činily tržby Novartis Group 31,7 miliardy švýcarských franků, z nichž 17,5 miliardy připadlo na zdravotní péči, 8,4 miliardy CHF na agroobchod a 5,8 miliardy na spotřebitelské zdravotnictví. Skupina ročně investuje více než 3,7 miliardy CHF do výzkumu a vývoje. Ústředí má v Basileji, ve Švýcarsku a zaměstnává okolo 82.000 osob ve více než 100 zemích na celém světě. ots Original Text Service: CIBA Vision Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Ann Bailey Berry z CIBA Vision, (USA) 770-418-4208 Webová stránka: http://www.cibavision.com

Klíčová slova CIBA Vision

Chemický a farmaceutický průmysl