Hillstone Networks představila další aktualizaci svého systému pro bezpečnost počítačových sítí, díky které se tento systém stává skutečnou platformou budoucnosti

Společnost Hillstone Networks, přední poskytovatel řešení pro zabezpečení počítačových sítí a řízení rizik, oznámila důležitou aktualizaci svého vlajkového operačního systému StoneOS 5.5R8. Tento upgrade aktualizoval více než stovku kriticky důležitých funkcí a jeho výsledkem je robustní, chytré, spolehlivé a snadno použitelné bezpečnostní řešení pro firmy, které si chtějí chránit přístupové body do své sítě.

„Dnes jsou sítě náchylnější k napadení než kdykoli předtím a podniky se jen obtížně snaží zajistit zabezpečení kriticky důležitých firemních dat a osobních údajů svých pracovníků,“ řekl Timothy Liu, technický ředitel a spoluzakladatel firmy Hillstone Networks. „Naším posláním je nabízet řešení, která firmám a organizacím umožní získat přehled o svých sítích a v případě slabého místa nebo útoku na ně okamžitě zareagovat. Dnešní aktualizace operačního systému StoneOS je dalším krokem v naplňování našeho poslání a nabízí firmám takové funkce a výhody, které jim umožní zajistit si bezpečnost jejich sítí i ve vzdálenější budoucnosti.“

Co je nového v operačním systému StoneOS

StoneOS ve verzi 5.5R8 má zcela přepracovanou architekturu a jedná se o modulární operační systém, který je úplně oddělený od zbytku infrastruktury. Navíc tento operační systém doznal řady vylepšení, nabízí nové funkce a funguje na různých hardwarových i virtuálních platformách. Mezi hlavní funkce tohoto systému, mimo jiné, patří:

• Ochrana a kontrola přístupu k síti od koncového bodu až po cloud: součástí systému je monitorování návštěv přes připojovací body C&C, a to na úrovních od L3 až L7 a také monitorování podezřelých návštěv z DGA, možnost nastavit a upravovat si seznamy oprávněných osob, podpora DNS a tunelování sítí, což umožňuje plně zabezpečit celou páteřní síť, na všech úrovních.

• Plně vybavený firewall pro datová centra nové generace s rozšířenými zabezpečovacími prvky: mezi pokročilé funkce patří datová analytika a kontrola přístupu díky pokročilému protokolu IPv6 s možností multitaskingu, systém pro monitorování aktivity a terminálů.

• Agilní a rychlý systém pro správu přístupů a provozu: systém pro správu a řízení provozu byl významně vylepšen a klade podstatně menší pracovní zátěž na administrátory. Kromě toho došlo ke zjednodušení importu/exportu síťových pravidel a zásah a systém nyní umožňuje automatickou konfiguraci oprávněných uživatelů.

• Konsolidace zabezpečení díky virtualizaci: kromě upgradu vlastního operačního systému obsahuje nová verze také aplikaci CloudEdge: VM08. Díky tomu je tak možné všechny virtuálně připojené přístroje zabezpečit stejnými robustními bezpečnostními prvky jako ostatní hardware.

• Snadný přechod na vyspělejší sítě ve firmách: pro firmy, které chtějí přejít na protokol IPv6 je nyní tento přechod zcela bezproblémový.

Více informací o všech funkcích systému Hillstone StoneOS najdete zde.

Zeyao Hu

Ředitel pro marketing

inquiry@hillstonenet.com

Zdroj: Hillstone Networks

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-počítače-firmy-Hillstone Networks

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace