On-line přenos adventního setkání východočeského šlechtice a mladého klavírního virtuóza v kosteleckém zámku si nenechalo ujít 15 tisíc diváků

František Kinský a Matyáš Novák

První sváteční setkání Františka Kinského a Matyáše Nováka v Zrcadlovém sále Nového zámku v Kostelci nad Orlicí během první adventní neděle sledovalo prostřednictvím on-line přenosu na Facebooku a YouTube na 15 tisíc diváků. Ti si mohli vychutnat nevšední zážitek spojující virtuózní přednes mladého klavíristy s noblesním průvodním slovem majitele kosteleckého zámku a potomka jednoho z nejstarších českých šlechtických rodů. Na úspěšný první díl naváže během druhé adventní neděle 6. prosince od 14 hodin další koncertní zážitek.

"Každé adventní setkání na našem zámku má divákům přinést nějaké nevšední překvapení. V prvním přenosu to bylo třeba vystoupení Matyáše Nováka ve dvojroli: hrál na housle a současně se doprovázel na klavír ve známé skladbě Ave Maria. Strhující byla také jeho závěrečná klavírní fantazie, ve které dokázal vkusně i zábavně spojit tři známé vánoční melodie. Natáčení a později také opětovné zhlédnutí našeho prvního adventního dílu jsem si opravdu užil. O to víc mě potěšil velký zájem diváků, kteří náš přenos sledovali v prostředí svých domovů on-line, a dokonce i na velkoplošné obrazovce náměstí v Dobrušce,“ zhodnotil nový přínos do kulturního programu východočeského adventu František Kinský, který mimo jiné provází populárním cyklem České televize Modrá krev.

Ačkoli chtějí autoři kosteleckých on-line komponovaných pořadů svou dramaturgii udržet až do samotného přenosu v tajnosti, už prozradili, že druhý díl bude pod názvem Dny zázraků a přání plný melodií, které proslavil velký český zpěvák Karel Gott. "Touto volbou jsme vyslyšeli především touhu diváků. Matyáše Nováka s Gottem mimo jiné spojuje jedno místo: oba vystoupili, samozřejmě nikoli společně, v jedné z nejexkluzivnějších hudebních síní světa: v newyorské Carnegie Hall. Matyáš tam hrál ve svých devatenácti letech," upřesnil hostitel a moderátor pořadu František Kinský.

Adventní neděle budou ke zhlédnutí:

www.facebook.com/kinskyartmedia

www.facebook.com/matyasnovakpianist

www.facebook.com/novyzamekkostelecno

Kontakt:

KINSKÝ Art Media

Jana Dioszegi, DiS. - manažerka

e-mail: dioszegi.jana@kinskyartmedia.cz

www.kinskyartmedia.cz

Klíčová slova ČR-hudba-šlechta-internet-Vánoce-Kinský Art Média

Královéhradecký (hk)

IT, telekomunikace