Digitální výstava Renishaw Virtual-Expo předvádí metrologické inovace

Výstava Renishaw Virtual-Expo představuje novinky z oblasti metrologie

Měření statoru elektromobilu na souřadnicovém měřicím stroji multisenzorovým systémem REVO. Systém lze používat k měření geometrických rozměrů a tvarů dílců s využitím nejrůznějších kontaktních a bezkontaktních snímačů Snímací systémy s technologií SPRINT umožňují provádět přímo na CNC obráběcích strojích velmi rychlé a přesné měření dílce, a to díky unikátní technologii v sondě OSP60 Nástrojová sonda Renishaw NC4+ Blue je bezkontaktní nástrojová sonda pro měření na stroji. Představuje první průmyslové využití modrého laseru k tomuto účelu

Nejnovější metrologické inovace a technologie pro digitalizaci výroby jsou nyní ihned dostupné prostřednictvím interaktivní on-line výstavy "Renishaw Virtual-Expo". Ve stáncích zaměřených na kalibraci strojů, 3D tisk z kovů, měřicí přístroje či Průmysl 4.0 firma představuje svá inovativní řešení.

"Digitální výstava Virtual-Expo je snaha o těsný kontakt se zákazníky v době, kdy není možné se s nimi setkávat na výstavách či veletrzích. Máme řadu novinek, které chceme představit alespoň virtuálně," říká Josef Sláma, ředitel tuzemské pobočky společnosti Renishaw.

K atraktivním exponátům patří skenovací sonda Sprint a laserová nástrojová sonda NC4Blue s modrým laserem. "Oba produkty nemají na trhu konkurenci a nabízejí zcela nové možnosti v aplikacích pro obráběcí stroje. Velký zájem vzbuzuje také 5osý skenovací systém REVOpro souřadnicové měřicí stroje," dodává Josef Sláma.

Prostřednictvím výstavy je možné navštívit jednotlivé stánky zaměřené na různá průmyslová odvětví, například automobilový a letecký průmysl. K dispozici jsou inteligentní výrobní technologie průmyslu 4.0, nástroje pro kalibrace strojů a zařízení, řešení pro 3D tisk z kovů či souřadnicové měřicí stroje.

Inovace a exkurze do výroby z pohodlí domova

V jednotlivých výstavních stáncích se návštěvník seznámí s novými produkty a průmyslovými inovacemi prostřednictvím reportážních videí. Ta představují nejen technologická řešení, ale i praktické příklady z různých průmyslových provozů.

"Snažili jsme se zprostředkovat například nejnovější trendy v konstrukci automobilů, zejména v kontextu přechodu na elektromobilitu. Dále můžete nahlédnout na možnosti 3D snímání povrchů nebo extrémně náročnou výrobu součástek pro letecký průmysl, třeba výrobu turbínových lopatkových kol," říká Josef Sláma.

Celá výstava Renishaw Virtual-Expo se nese v duchu inovací a rostoucího tlaku na inteligentní automatizaci. To jsou totiž klíčové předpoklady pro zvládnutí přechodu na elektromobilitu. "Tento krok rozhodne o budoucích lídrech a poražených. Rozhodující bude zejména flexibilita a adaptabilita výroby. Bez nových inovativních měřicích přístrojů toho nebude možné dosáhnout," uzavírá Josef Sláma, ředitel tuzemské pobočky společnosti Renishaw.

Pro více informací kontaktujte:

Jan Hlaváč

mediální zástupce společnosti Renishaw