Značka Zepp představila špičkového partnera pro zdraví a život

Zepp Z - klasický design ve spojení se soudobou technologií

Zepp, profesionální značka nositelných věcí s řadou zdravotních funkcí, uspořádala živé online vysílání, kde zrekapitulovala informace o svých hodinkách řady Zepp E a současně představila své nejnovější chytré hodinky Zepp Z. Hodinky řady Zepp Z vychází z designu klasických hodinek a vynikají špičkovým zpracováním. Při jejich výrobě byly použity ty nejkvalitnější materiály a výsledkem jsou tak prémiové, elegantní chytré hodinky. Chytré hodinky řady Zepp Z pomáhají lidem udržet si duševní a tělesnou pohodu a zlepšovat kvalitu života.

Díky prémiovému designu vznikla moderní klasika

Hodinky Zepp Z jsou vyrobeny z jednoho kusu leštěné slitiny titanu a jsou neuvěřitelně lehké a současně velmi odolné. Díky povlaku z nanovláken NTC jsou také velmi odolné vůči poškrábání. Vynikají hladkou strukturou a mají luxusní vzhled s gravírovaným číselníkem a tlačítky a stávají se tak nedílnou součástí osobnosti uživatele.

Díky funkci Always-On Display[1] hodinky Zepp Z umožňují uživatelům zjistit čas jedním pohledem a praktické tlačítko Health Key[2] zajišťuje okamžitý přístup k oblíbeným zdravotním měřením. Displej s rozlišením 326 ppi nabízí skvělý obraz v 100% NTSC barevné kvalitě s neuvěřitelnými detaily.

Partner pro vaše pohodlí

Chytré hodinky Zepp Z měří nejdůležitější zdravotní ukazatele nepřetržitě (24 hodin denně, 7 dní v týdnu), a to díky pokročilé umělé inteligenci a technologii pro zpracování biometrických dat[3]. Jsou vybaveny optickým snímačem BioTrackerTM 2.0 PPG, který sleduje srdeční tep [4] a v případě abnormálně vysokých hodnot odešle upozornění.

Hodnota saturace krve kyslíkem (SpO2)[5] je dalším důležitým zdravotním ukazatelem, který hodinky Zepp Z umí měřit přímo ze zápěstí.

Pro lepší pochopení biometrických údajů jsou hodinky Zepp Z vybaveny systémem PAITM Health Assessment System[6], který naměřené hodnoty tepové frekvence, aktivity a dalších zdravotních parametrů převede na jedno intuitivní a snadno srozumitelné číslo.

Chytré hodinky Zepp Z také umí monitorovat kvalitu spánku, a to jak fázi hlubokého spánku, tak fázi lehkého spánku a REM fázi[7]. Navíc hodinky sledují také dobu bdělosti a případné krátké odpolední spánky v období 11:00 - 18:00 a na základě zjištěných údajů pak vyhodnocují celkové skóre kvality spánku.

Díky našemu vlastnímu algoritmu umí chytré hodinky Zepp Z monitorovat také hladinu stresu u uživatelů.

Váš chytrý společník a asistent pro aktivní život

Díky sportovním funkcím hodinky Zepp Z monitorují srdeční frekvenci i v průběhu většiny druhů cvičení či sportovních aktivit a posílají vám informace o stupni zatížení organizmu a srdce během cvičení[8]. A pokud sportujete a chcete přitom poslouchat muziku, můžete vaše oblíbené písničky na hodinkách Zepp Z spouštět přes mobilní telefon.

Na jedno nabití hodinky Zepp Z vydrží při běžném používání déle než dva týdny [9] a v případě, že využíváte jen základní funkce, tak dokonce déle než 30 dní [10].

Prostřednictvím hlasového ovládání Alexa [11] můžete vaše hodinky Zepp Z ovládat z mobilního telefonu, nastavovat si budíka, sledovat počasí, apod. Zabudovaný hlasový asistent [12] také podporuje 58 hlasových povelů, takže s hodinkami Zepp Z můžete snadno komunikovat a ovládat je odkudkoli a kdykoli.

Zepp - každou chvilku s tebou

Značka Zepp vznikla v Silicon Valley v roce 2010 a rychle se stala oblíbenou značkou sportovců, kteří chtěli zlepšovat svou výkonnost. Nyní, v roce 2020, firma Zepp otevřela novou kapitolu své existence, díky novým technologiím na bázi umělé inteligence pomáhá lidem zlepšovat jejich zdraví a využívá potenciál internetu věcí. Firma Zepp neustále vyvíjí nové technologie, zařízení a aplikace, které pomáhají uživatelům spravovat své zdraví.

Vlastní aplikace Zepp App je platformou pro sledování vlastního zdraví a pohody a prostřednictvím cloudu je propojena také se sesterskou značkou Amazfit, která nabízí různé značkové produkty, jako jsou chytré hodinky, náramky a další nositelné věci.

Od 17. listopadu 2020 přichází na trh chytré hodinky Zepp Z s lehkým prémiovým tělem z kovové slitiny, mnoha funkcemi pro monitorování zdravotního stavu a nastavitelným displejem. Tyto hodinky si můžete zakoupit na oficiálních webových stránkách firmy Zepp (www.zepp.com) za ceny od 349 dolarů.

[1] Funkce „Always-On Display - Vždy navrchu" umožňuje zobrazení systémových informací na hodinkách vždy, když je displej zapnutý a pokud je vypnutý, zobrazí pouze čas. Pokud chcete tuto funkci aktivovat, nastavte ručně režim AOD.

[2] Funkce bude podporována po aktualizaci OTA. Tlačítko Health Key lze aktivovat pouze z hlavní obrazovky na displeji. Toto tlačítko můžete nastavit buď na aktivaci měření tepové frekvence, saturace krve kyslíkem (SpO2) nebo hladiny stresu.

[3] Tento produkt není zdravotnický prostředek. Naměřené hodnoty a výsledky mají pouze orientační charakter a neslouží k lékařské diagnostice ani monitorování životních funkcí.

[4] 24hodinové měření tepové frekvence lze aktivovat zapnutím funkce „heart health detection - sledování zdraví srdce"; aplikace podporuje 24h měření tepové frekvence a minimální hodnotu lze nastavit na 1 minutu; tato funkce nesmí být používána pro zdravotnické účely ani neslouží k lékařské diagnostice. Naměřené hodnoty mají pouze informativní charakter. Pokud se necítíte dobře, vyhledejte lékařskou pomoc.

[5] Hodnota saturace krve kyslíkem (SpO2) ovlivňuje koncentraci kyslíku v různých orgánech. V případě nízké saturace se mohou objevit příznaky, jako jsou například závrať, bolesti hlavy nebo srdeční zástava. Tento produkt není zdravotnický prostředek. Naměřené hodnoty a výsledky mají pouze orientační charakter a neslouží k lékařské diagnostice ani monitorování životních funkcí. Navíc má na přesnost měření vliv také tetování a pigmentace pokožky. Při měření saturace krve kyslíkem (SpO2) nehýbejte paží, kde měření provádíte.

[6] Studie HUNT Fitness Study naznačuje, že lidé, kteří mají hodnotu PAITM 100 nebo vyšší mají nižší riziko hypertenze, onemocnění srdce a diabetu druhého typu. HUNT Fitness Study: Tuto studii provedl profesor Ulrik Wisloff na lékařské fakultě Norské univerzity vědy a technologie. Trvala více než 35 let a zúčastnilo se jí 230 tisíc účastníků.

[7] Fáze spánku označovaná jako REM (rychlé pohyby očí) je základem normálních biorytmů savců. Trvá zhruba 20 - 25 % z celého nočního spánkového cyklu. Je charakterizována rychlými pohyby očí, nízkou EEG aktivitou mozku se smíšenou frekvencí a uvolněním svalového napětí. Pro správné monitorování REM fáze musí být zapnutý režim spánkového asistenta (sleep assistant) a měření srdečního tepu (heart rate tracking).

[8] Neplatí pro cvičení pod vodou.

[9] Podmínky testování: zapnuté měření tepové frekvence a monitorování spánku a měření saturace krve kyslíkem (SpO2) dvakrát denně. Každý den se displej zapne při zobrazení 150 zpráv a uživatel zvedne zápěstí celkem 30krát za účelem zobrazení času. Ostatní operace netrvají déle než 5 minut. Uživatel cvičí třikrát týdně a běhá pokaždé 30 minut se zapnutou funkcí GPS. Výdrž baterie na jedno nabití závisí na mnoha různých faktorech a skutečná doba provozu zařízení na jedno nabití se tak může lišit od udávané jmenovité hodnoty.

[10] Udávaná výdrž baterie na jedno nabití platí pro následující podmínky: vypnuté bluetooth, měření tepové frekvence a další funkce. Průměrný počet zvednutí zápěstí za den pro zjištění času 100x za den. Výdrž baterie na jedno nabití závisí na mnoha různých faktorech a skutečná doba provozu zařízení na jedno nabití se tak může lišit od udávané jmenovité hodnoty.

[11] Podpora systému Alexa bude k dispozici po aktualizaci OTA. Systém Alexa nebude dostupný ve všech zemích/regionech. Seznam zemí/regionů, kde bude systém Alexa dostupný, včetně podporovaných jazyků a podrobných informací o tom, jak systém Alexa na vašem zařízení Zepp Z používat, najdete na webových stránkách support.zepp.com.

[12] Offline hlasový asistent podporuje pouze povely v anglickém jazyce.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1335158/Zepp_Z_A_Brand_New_Icon_with_a_titanium_alloy_body.jpg

KONTAKT: Yunya Liu, liuyunya@huami.com, +86-15999658480

Klíčová slova Čína-elektronika-Zepp