Česká umělá inteligence pomáhá obchodníkům při uvolňování vládních opatření

Český startup Iterait přichází na trh se zařízením Vividi Stay Safe, které v prostorách obchodních center, restaurací a dalších institucí reguluje počet zákazníků. V reálném čase zjišťuje počet lidí v prostoru a to i v místech s větším počtem vchodů. Automaticky zobrazuje nově příchozím aktuální vytíženost a dává doporučení, zda může zákazník bez obav vstoupit do prostoru nebo počkat až se prodejna uvolní.

"Vividi je elegantní malá krabička, která rozpozná vstupující osoby s 99procentní přesností. V současnosti nabízí několik možností od rozpoznání věku, pohlaví, emocí až po detekci nasazené roušky," říká CEO společnosti Iterait Adam Blažek. "Instalace Vividi je velmi snadná a můžete ji provést obratem a okamžitě začít měřit. Pronájem zařízení je finančně dostupný a levnější než jakékoliv jiné ruční měření obsazenosti prodejen. Navíc zařízení spotřebovává minimum elektřiny," dodává.

Vividi funguje na principu snímání prostoru kamerou, která detekuje všechny příchozí a odchozí osoby. Zaznamenaná data zpracovává v reálném čase a výsledky okamžitě posílá do webové aplikace. Zákazníci, kteří přichází do obchodu, vidí na obrazovce vedle vchodu aktuální vytíženost. Při překročení maximálního počtu osob jsou nově příchozí upozorněni, aby vyčkali. Zařízení je díky strojovému učení schopno předpovídat čas, jak dlouhá bude doba čekání. Aktuální vytíženost je navíc zákazníkům dostupná i v interaktivní mapě. Aplikace tak pomáhá optimalizovat vytíženost prostor a zlepšovat efektivitu služeb.

"Absolutní zabezpečení dat a soukromí zákazníků zajišťuje technologie Edge AI. Do pěti let bude vládnoucím trendem v bezpečnostních řešeních. Její unikátnost je zejména v tom, že si hardware provádí všechny výpočty uvnitř sebe, takže snadno brání úniku dat či porušení GDPR," doplňuje vývojář Petr Bělohlávek.

O společnosti

Iterait je česká firma vyvíjející systémy s umělou inteligencí, počítačovým viděním a strojovým učením. Jejich řešení zvyšují efektivitu, produktivitu a kvalitu podnikání v různých odvětvích. V současnosti pomáhají ve zdravotnictví, při výrobních procesech nebo v marketingu.

Kontakt pro média:

Dominika Pokorná

Marketing & PR

dominika.pokorna@iterait.com

+420 723 106 568 | www.vividi.io

Klíčová slova ČR-počítače-trh-restaurace-koronavirus-elektronika-služby-firmy-Iterait

Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace