Technologie FN NANO(R) získala nejvyšší možné osvědčení zdravotní nezávadnosti

Na světě existuje jedna z nejpřísnějších zákonných norem, která testuje a prověřuje materiály, aby zjistila jejich bezpečnost a nezávadnost pro lidské zdraví a šetrnost k životnímu prostředí - California Proposition 65.

Získání tohoto osvědčení je ve světě bráno jako získání zlaté olympijské medaile v disciplíně zdravotní nezávadnosti a šetrnosti k životnímu prostředí.

Úřad pro posuzování zdravotních rizik pro životní prostředí (OEHHA) spravuje program Proposition 65. OEHHA, která je součástí Kalifornské agentury pro ochranu životního prostředí (CalEPA). V mnoha případech určuje, zda chemikálie splňují vědecké a právní požadavky na zařazení na seznam Proposition 65, spravuje předpisy, kterými se řídí a další aspekty Proposition 65.

Testování a hodnocení provedla akreditovaná společnost Intertek Group plc. Jedná se o britskou nadnárodní pojišťovací, inspekční, testovací a certifikační společnost se sídlem v Londýně v Anglii.

Intertek je předním poskytovatelem Total Quality Assurance pro průmyslová odvětví po celém světě. Již více než 130 let spoléhají společnosti z celého světa na společnost Intertek, která pomáhá zajišťovat kvalitu a bezpečnost jejich produktů, procesů a systémů.

Jejich síť představuje více než 1 000 laboratoří a kanceláří a více než 46 000 lidí ve více než 100 zemích. Poskytuje inovativní a na míru šitá řešení pro zajištění, testování, kontrolu a certifikaci materiálů a dalších operací. Vyhodnocují, jak produkty i služby splňují a překračují standardy kvality, bezpečnosti, udržitelnosti a výkonu. Ověřují specifikace, hodnoty a bezpečnosti surovin, produktů a aktiv. Vydávají osvědčení, že produkty a služby splňují všechny důvěryhodné externí i interní standardy.

FOTOKATALYTICKÉ NANONÁTĚRY FN NANO(R) prošly tímto nejpřísnějším hodnocením dopadů na lidské zdraví a životní prostředí.

Náš oficiální distributor v USA, společnost Macoma LLC, získal toto nejvyšší možné osvědčení s tímto vyjádřením: "Na základě poskytnutých a vyhodnocených informací je technický názor hodnotitele takový, že oxid titaničitý obsažený ve výrobku je vázán, a proto oxid titaničitý nepředstavuje žádné riziko rakoviny, tak jak je identifikováno státem Kalifornie".

Hodnocení provedl:

Kenneth Stanvick

Senior konzultant

Vědecké a regulační poradenství Intertek

Tento certifikát potvrzuje výsledky akreditovaných testů, které se prováděly v České republice a dalších státech - technologie FN NANO(R) je naprosto bezpečná pro lidské zdraví a neuvolňuje do prostředí žádné škodlivé látky.

Díky nátěrům FN NANO(R) a energie Slunce dokážeme již dnes odstraňovat z ovzduší stovky tun škodlivých látek. Snižujeme tím nepříznivé dopady automobilové, letecké a lodní dopravy i průmyslové výroby na životní prostředí a dokážeme chránit zdraví lidí.

FN NANO(R) fotokatalytické nátěry umožňují ekologii a ekologickou zodpovědnost v praxi bez vládních direktiv a vyhlášek. To je základní věc, kterou můžeme pro prostředí, pro ostatní, i pro sebe udělat již dnes. Chovat se ekologicky není móda, ale nutnost.

Tiskovou zprávu vydala společnost FN-NANO s.r.o.

Pro více informací se obracejte na: fn@fn-nano.com nebo Blanka Zajíčková., mob.: +420 771 152 885, e-mail: zajickova@fn-nano.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-stavebniny-zdraví-ekologie-nanotechnologie-firmy-FN-NANO

Stavebnictví, bydlení a reality