Darujeme milion

Honza Kolařík a Jakub Štancl se rozhodli projet celou republiku ze západu na východ na vlastnoručně navržených elektrických longboardech. Ta dlouhá cesta měla být ukončena v Beskydech na Lysé Hoře. A obrátili se na Život dětem o.p.s., která už 20 let pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi, zda bychom jim pomohli vybrat dítě, které by potřebovalo pomoc.

Takových dětí v o.p.s. Život dětem je opravdu hodně, a nakonec se kluci jeli seznámit s rodinou malého Milánka z Moravy, který trpí spinální svalovou atrofií. Bylo to vlastně tak trochu symbolické. Kluci na svou dlouhou cestu potřebovali nejen odhodlání a vytrvalost, ale taky pořádné svaly, svaly, které malému Milánkovi vlivem nevyléčitelné nemoci pomalu ubývají. My jsme jejich cestu sledovali a s napětím čekali, jakou částku se jim podaří vybrat.

V tom sledování jsme nebyli sami, kluci získali svou úžasnou cestou ve prospěch Milánka i přízeň Leoše Mareše. Sám přispěl velkou částkou, a navíc během dne v závěru projektu celou akci propagoval a spolu s námi nadšeně sledoval, jak peníze na účtu přibývají. Za to mu patří obrovský DÍK. Je prostě skvělý. Hlavně jeho zásluhou se klukům a celému jejich týmu podařilo v rámci projektu získat pro Milánka nádhernou částku 448.195 Kč. Rodina Milánka byla nadšená.

Pokud by se ještě někdo chtěl do projektu zapojit, stačí poslat jakoukoliv částku na účet 83297339/0800 pod VS 1717.

A my děkujeme všem laskavým lidem, kteří v rámci projektu přispěli, přejeme všem hodně zdraví, štěstí a dostatek energie v této nelehké době. Jsme rádi, že i nyní se najde dostatek laskavých lidí, kteří nemyslí pouze na sebe a jsou ochotni pomoci těm, kteří se bez nás ostatních neobejdou.

Kontakt:

MgA .Maria Křepelková

ředitelka Život dětem o.p.s.

e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-menšiny-zdraví-sociální-handicapovaní-charita-děti-Život dětem

Média, společnost a životní styl