MANTA dokončila investiční kolo ve výši 13 milionů dolarů s Bessemer Venture Partners, SAP.io, Senovo a Credo Ventures

Česko-americká společnost MANTA zveřejnila uzavření třetího investičního kola ve výši 13 milionů dolarů, vedeného americkým fondem Bessemer Venture Partners ve spolupráci se SAP.io, německým VC fondem Senovo a českým fondem Credo Ventures.

MANTA vyvíjí a prodává unikátní, plně automatizovanou platformu, která pomáhá uživatelům porozumět jak jejich firemní data putují interními systémy a jak na sobě vzájemně závisí. Právě díky automatizaci má zákazník k dispozici kompletní mapu datových toků (“data lineage”) a jejich vzájemných vazeb a poskytuje všem uživatelům potřebný vhled do fungování systému. Uživatelé tak mohou datům dodat kontext a zrychlit další vývoj, uspíšit modernizaci a zajistit větší bezpečnost a kvalitu dat.

“Jeden z velkých problémů datového managementu je manuální přístup k neustále se opakujícím úkolům, které vykonávají chytří a schopní lidé. Jejich talent a znalosti lze lépe využít u problémů, které automatizovat nejde. Organizace po celém světě s tímto problémem bojují a před vznikem MANTY jsem se s tím potýkal stejně jako všichni ostatní,” říká Tomáš Krátký, zakladatel a CEO MANTY. “Data lineage je chybějícím dílkem této skládačky a je víc než jen obyčejnou mapou. Je to znázornění toho, jak na sobě jednotlivé datové elementy závisí a jak se ovlivňují. MANTA nabízí možnost lépe porozumět tomu, jak datové prostředí funguje, lépe ho kontrolovat a umožnit skutečnou digitální transformaci.”

“Je pro nás velkou ctí, že Bessemer Venture Partners i SAP.io sdílí naši vizi, jak vylepšit správu dat ve firmách po celém světě. Společně s našimi stávajícími investory v Credo Ventures a v Senovo máme tu nejlepší podporu na cestě ke zmodernizování datového managementu,” dodává Krátký.

Hlavním cílem MANTY vždycky bylo poskytovat detailní a přesnou analýzu datových toků ve vizuální formě tak, aby jí porozuměli všichni, kteří ji potřebují ke své každodenní práci s daty. Analýza datových toků je kritickou součástí nastupujícího trendu augmented data managementu.

“Data jsou pro organizaci jedním z nejcennějších zdrojů. Zároveň je to i zdroj, ke kterému je často přistupováno špatně, což práci s daty zdržuje a prodražuje,” říká Alex Ferrara, partner v Bessemer Venture Partners. “Věřím, že MANTA poskytuje řešení na mnoho těchto problémů – automatizace jednak zrychluje a zlepšuje práci s daty, ale zároveň umožňuje uživatelům porozumět historii dat, na která se dívají. A porozumění datům, se kterými pracujete je kritickou součástí každého projektu. Každá organizace, která stojí na svých datech, potřebuje do svého technologického portfolia zařadit takové řešení.”

Unikátnost MANTY spočívá v tom, že dokáže využít metadata (“data o datech”) a z dříve pasivního zdroje informací udělat cennou složku datového managementu. Automatizace celého procesu zvyšuje efektivitu všech týmů pracujících s daty o 30-40%, zrychluje dopadové analýzy o 95% a zlepšuje datovou kvalitu a bezpečnost.

“Toto investiční kolo je dokladem kvalit produktu, který MANTA vyvíjí a dopadu, který už teď má na svět správy (meta)dat,” potvrzuje Aleš Ducháč, Associate v Credo Ventures. “Jsme přesvědčeni že Tomáš a jeho tým mají schopnosti a nadšení potřebné pro to, aby se jejich vize o změně standardů datového managementu naplnila.”

KONTAKT:

Jan Andrš

jan.andrs@getmanta.com

Vizuální materiály volně k použití (fotka CEO, produktové screenshoty, brandová grafika):

Klíčová slova ČR-USA-počítače-internet-služby-Manta Tools

IT, telekomunikace