Nano nátěry chrání prostory kanceláře nevidomých

Jak všichni víme, nevidomí lidé patří mezi senzitivnější osoby, které vnímají intenzivněji jakékoliv změny v prostředí, kde se nacházejí. Naše prostředí obklopují pyly, alergeny, plísně, těkavé látky apod., které způsobují únavu, bolesti hlavy a celkové oslabení organismu, který se pak stává náchylnější k virovému onemocnění.

Pan Jan Buchal, ředitel obecně prospěšné společnosti BRAILCOM, se rozhodl s tímto problémem něco udělat a učinit preventivní opatření pro své zaměstnance. Společnost BRAILCOM se zabývá poskytováním služeb zrakově postiženým v oblasti internetu, elektronických publikací, hardwaru a softwaru. Hlavní činností společnosti BRAILCOM je pomoc nevidomým a slabozrakým v oblasti zpřístupnění informačních technologií.

Pan Buchal patří mezi nadšené inovátory a zajímá se o moderní technologie. Sleduje různé inovativní projekty z jiných oborů činností a již delší dobu věděl, že existují nano nátěry, které fungují na plísně spory a další mikroorganismy. Zhruba před rokem si doma nejprve vyzkoušel účinnost jednoho fotokatalytického produktu FN(R) Aqua pro úpravu vody.

Když se mu naskytla možnost v prostorách, kde sídlí společnost BRAILCOM, využít vlastností fotokatalytických nanonátěrů, tak neváhal a oslovil zástupce správní firmy Liga-S-servis z Magistrátu hl. m. Prahy.

V pronajatých prostorách magistrátního objektu došlo k zatečení stropu a byla nutná celková oprava jednoho velkého prostoru kanceláří. S celkovým rozpočtem na opravu vč. výmalby technologií FN NANO(R) a nasvícení UVA světlem pro větší účinnost nano nátěrů se snažil pracovníkům správní firmy ukázat všechny výhody a přínosy této technologie.

Jelikož se jedná o historický dům cca 150 let starý, vyskytují se v něm různé plísně a zápachy.

Tato situace je sice nepříznivá, ale existuje na ni řešení, a to díky speciálním funkčním nanonátěrům FN NANO(R), které kromě jiného dokáží aktivně čistit vzduch od různých jedovatých látek, plísní, virů, bakterií i zápachů.

Povrch vnitřních stěn interiérů budov je možno přeměnit s jejich pomocí ve dvojrozměrnou, nízkonákladovou a bezhlučnou a prakticky bezúdržbovou čističku vzduchu, která ke svému provozu potřebuje jen malé množství světelné energie. Nano nátěry dokáží zmírnit riziko přenosu infekčních chorob vzduchem a to je v současné době asi jejich největší deviza.

Na základě těchto argumentů přispěl Magistrát hl. m. Prahy obecně prospěšné společnosti BRAILCOM na celý rozpočet s ohledem k tomuto preventivnímu opaření proti šíření nákazy koronavirem covid-19. Aplikaci nano nátěrů s nasvícením provedla společnost UVGS pod vedením pana Ondřeje Svobody.

Tento krásný historický objekt je jedinou dochovanou architekturou v daném místě a pan Buchal se o něj chce starat co nejlépe, aby co nejdéle vydržel. Přízemní místnosti stojí na skále, kde v 19. století tekl náhon z Botiče. Vyskytují se zde plísně a je tam velké vlhko. Tyto prostory budou dalším krokem pro jejich sanaci a věříme, že i tentokrát najde pan Buchal pochopení u odpovědných osob Magistrátu hl. m. a že se panu Buchalovi opět podaří přesvědčit magistrátní úředníky o využití a přínosu technologie FN NANO(R) nejen uvnitř tohoto objektu, ale i pro dlouhodobou ochranu fasády, která bude v centru Prahy přispívat k čistění ovzduší.

Funkční nátěry FN NANO(R) dokáží zajistit bezpečnější a zdravější prostředí ve vnitřních prostorách. Jsou využívány pro odstranění nepříjemných pachů a dočišťování vzduchu od nebezpečných látek.

Funkce samočistícího nátěru FN NANO(R) jsou založeny na čistém a ekologicky velmi šetrném fyzikálním způsobu - fotokatalýze. Tato technologie dokáže odstranit znečištění a škodlivé mikročástice ze vzduchu, pracuje bez chemických látek a jedna aplikace vydrží 10 let i více.

Díky této technologii dokážeme již dnes zlepšovat naše ovzduší a zkvalitňovat náš život.

Jedná se o nejúčinnější patentovaný nátěr na světě z dílny českého vědce od Ing. Jana Procházky Ph.D.

Vše o této nanotechnologii samočistících nátěrů se dozvíte na www.fn-nano.com

Tiskovou zprávu vydala společnost FN-NANO s.r.o.

Pro více informací se obracejte na: fn@fn-nano.com nebo

Blanka Zajíčková, e-mail: zajickova@fn-nano.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-stavebniny-menšiny-zdraví-handicapovaní-firmy-FN-NANO

Stavebnictví, bydlení a reality
Média, společnost a životní styl