IKEA otevřela nový obchodní dům v Ostravě

4. října otevřela IKEA svůj nový obchodní dům v Ostravě Zábřehu. Slavnostním "přeříznutím polínka" zahájila IKEA prodej na 17.000 m2. Ve dvou podlažích nabízí 5500 výrobků bytového zařízení. Téměř 22.000 návštěvníků si z IKEA odneslo milý dárek - symbolické srdíčko - a 6.297 zákazníků utratilo první den téměř pět miliónů korun.

Neprodávanějšími výrobky byly:

Dětská plyšová hračka SOT (19,-) 4.736 ks

Koupelnová předložka SALEN (49,-) 1.343 ks

Policový díl - knihovna ONKEL (998,-) 86 ks

Do IKEA restaurace v průběhu prvního dne více než 5000 zákazníků, nejoblíbenějším teplým jídlem byl smažený řízek s bramborovým salátem (vydalo se celkem 2000 porcí!).

IKEA v Ostravě plánuje v následujícím finančním roce (září respektive říjen 2001 - srpen 2002) celkový obrat ve výši 370 miliónů korun.

Celková investice do výstavby IKEA je 750 milionů korun.

IKEA je v České republice již od roku 1991, v současné domě má obchodní dům v Praze, Brně a Ostravě. V roce 2002 plánuje otevření druhého obchodního domu v Praze na Černém Mostě.

Kontakt:

Ivana Hrdlickova