Caterpillar dodá 500 motorů pro ruské autobusy

Společnost Caterpillar dodá firmě Likino Bus Plant (LIAZ), která sídlí v ruském městě Likino-Dulevo, dalších 500 motorů. Město Likino-Dulevo se nachází asi 100 km od Moskvy. Motory od firmy Caterpillar s názvem Cat 3116 již pohánějí přes 1000 ruských autobusů.

Motory se budou vyrábět v belgickém městě Gosselies a jejich výroba bude financována z půjčky ve výši 5 milionů dolarů, za kterou se zaručila belgická vývozní agentura Office National Du Ducroire.

Viceprezident společnosti Caterpillar Edward J. Rapp, který má na starosti prodej a marketing v Evropě, Africe, na Středním východě a ve Společenství nezávislých států, k podepsání dohody řekl: "Trh s autobusy se v Rusku velice rychle rozvíjí a pro zájemce o vstup na tamní trh je důležité, aby si vytvořili dlouhodobé a dobré vztahy s ruskými výrobci autobusů. Firma, pro kterou dodáváme my, označila naše motory za velmi spolehlivé a za málo poškozující životní prostředí. Díky smlouvám jako je tato dosahujeme prvních hmatatelných výsledků v zemích Společenství nezávislých států."

Motory Cat 3116 vyhovují evropským ekologickým normám Euro-2 a vykazují malou spotřebu paliva. Autobusy poháněné těmito motory můžete nalézt v Moskvě, Petrohradě, Toljati, Permu, Astaně a v dalších ruských městech. První motor Cat 3116 byl do ruských autobusů od firmy LIAZ dodán v roce 1996.

Financování celého projektu je zajištěno na základě aliance mezi bankami MDM Bank v Moskvě, KBC Bank v Bruselu a firmy Likino Bus Plant (LIAZ). Pro bruselskou vývozní agenturu Office National Du Ducroire je tato bankovní záruka vůbec první zárukou pro ruskou firmu od roku 1998. Internet: http://www.CAT.com Kontakt: John Disharoon v Belgii, Public Affairs - Evropa, Afrika, Střední východ, +32-2-254-4477, disharoon_john_t@CAT.com, nebo Becky Doubleday, Corporate Public Affairs, +1-309-675-4715, doubleday_rebecca_m@CAT.com, oba ze společnosti Caterpillar.

Klíčová slova PROTEXT-Caterpillar-Likino Bus Plant-autobusy

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje
Finance, ekonomika