Tiscali a RealNetworks uzavřely partnerství

Společnost RealNetworks, Inc. (Nasdaq: RNWK), celosvětový poskytovatel aplikací pro dodávku multimediálního obsahu, dnes oznámila, že uzavřela dohodu o rozsáhlém partnerství s vedoucí celoevropskou internetovou komunikační společností Tiscali. Spolupráce zahrnuje on-line i off-line reklamu a společné marketingové aktivity, přístup do Internetu a distribuci softwaru i společné aktivity v oblasti rozvoje služeb a dodávky obsahu.

Spotřebitelské produkty RealPlayer 8, RealJukebox a RealArcadeTM - aplikace společnosti RealNetworks, které získaly nejrůznější ocenění - budou nyní zařazeny na všechna registrační CD společnosti Tiscali v celé Evropě. Tiscali má v současné době 7,1 miliónu aktivních uživatelů a portály společnosti ve 14 evropských zemích navštíví měsíčně 13 miliónů unikátních uživatelů, z nichž všem bude nabídnuta možnost aktualizace na poslední verzi produktů společnosti RealNetworks.

Mario Mariani, viceprezident společnosti Tiscali pro oblast spotřebitelských služeb, uvedl: "Naše partnerství s RealNetworks má strategický význam jak pro akvizici nových zákazníků, tak pro jejich spokojenost. RealNetworks má rozsáhlou uživatelskou základnu se 'silnými' uživateli po celé Evropě, kteří potřebují kvalitní přístup k Internetu, ať už vytáčený či vysokorychlostní - a ten jim může nabídnout právě Tiscali. V blízké budoucnosti budeme nabízet zajímavé balíky služeb kombinující obsah, přístup do Internetu a další internetové služby, které budou přínosné pro všechny zákazníky. Naše partnerství je velmi důležitým krokem v rozvoji strategie obsahu společnosti Tiscali."

"Partnerství s Tiscali rozšiřuje naše možnosti a nabízí nám přímou cestu k rozsáhlé uživatelské základně této společnosti." uvedl George Fraser, ředitel pro Severní Evropu, RealNetworks. "Jako strategický partner společnosti Tiscali pro audiovizuální obsah může RealNetworks dodat své zkušenosti s internetovými médii ještě širšímu evropskému publiku."

Kontakt:

Eva Štípková

World Online, s.r.o./Tiscali

Dělnická 12, 170 04 Praha 7

Tel.: 02/24590400, Fax: 02/24590401

e-mail: pr@cz.tiscali.com

Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), jedna z největších celoevropských internetových komunikačních společností, poskytuje přístup do sítě Internet a širokou škálu internetových obsahů, aplikací a služeb 7,1 miliónu aktivních uživatelů. V průběhu prvního pololetí 2001 strávili uživatelé sítě Tiscali na Internetu více než 19 miliard minut a portály Tiscali zaznamenaly měsíční návštěvnost více než 13 miliónů unikátních přístupů (údaje ke dni 30. června 2001). Stránky společnosti Tiscali jsou k dispozici na adrese: http://www.tiscali.com

Klíčová slova PROTEXT-RealNetworks-Tiscali

Evropa, EU, NATO (es)