SAP nabízí zdarma technologie pro pomoc v boji s koronavirem

Bezplatná řešení podpoří dodavatelský řetězec, práci z domova i včasné zachycení viru

Společnost SAP reaguje na aktuální celosvětovou pandemii poskytnutím některých technologií zdarma. Na 90 dní otevírá přístup do systému SAP Ariba Discovery, digitálního tržiště umožňujícího nabízet zboží a služby, stejně jako vyhledávat mezi více než 4 miliony dodavateli po celém světě. Bezplatná je nyní také cestovatelská aplikace TripIt od SAP Concur a dvě předkonfigurovaná řešení Qualtrics pro usnadnění práce z domova a pomoc při včasném zachycení nákazy COVID-19.

Digitální tržiště SAP Ariba Discovery

S cílem pomoci snížit ekonomický dopad pandemie otevírá společnost SAP na 90 dní přístup do digitálního tržiště SAP Ariba Discovery. V rámci této celosvětové sítě může každý kupující jednoduše zveřejnit své potřeby nákupu. Dodavatelé pak mohou reagovat se svou nabídkou a pokrýt tak danou poptávku. Přístup do SAP Ariba Discovery poskytuje kupujícím a dodavatelům rychlé a efektivní propojení s minimalizací narušení dodavatelského řetězce způsobeného zpožděním zásilky, problémů s kapacitou a zvýšenou poptávkou spotřebitelů v aktuálním nouzovém stavu.

Řešení Qualtrics pro usnadnění práce z domova a včasné zachycení viru

Qualtrics, společnost zaměřená na řízení zkušenosti, nabízí dvě předpřipravená řešení. Pomocí Remote Work Pulse firmy zjistí, zda je jejich organizace připravena na práci z domova, a co vše zaměstnanci mohou potřebovat k tomu, aby jim nic nechybělo k plnohodnotnému pracovnímu nasazení.

Druhé řešení COVID-19 Pre-Screen & Routing v podobě online dotazníku dokáže provést počáteční třídění symptomů, identifikovat vysoce rizikové občany a zajistit, aby byli lidé vykazující příznaky nemoci nasměrováni ke správnému postupu a věděli, kde a jak se nechat otestovat. Rovněž poskytuje všem občanům okamžitý přístup k nejdůležitějším informacím a detekuje mezery v dostupnosti těchto zpráv. Díky automatizaci šíření informací chytré řešení také výrazně ulevuje zdravotníkům, kteří jsou ve všech zemích přetíženi telefonáty a dotazy.

Zdarma je také prémiová verze aplikace TripIt

Služba TripIt od společnosti SAP Concur každý den zpracovává stovky tisíc itinerářů po celém světě, sleduje lety svých uživatelů a upozorňuje je na zpoždění nebo jiné aktualizace letového řádu. V reakci na rostoucí změny harmonogramů a zrušení cestování v souvislosti s šířením COVID-19 chce SAP pomoci těm, kteří ještě musejí cestovat třeba zpátky domů. Do konce března si tak každý cestovatel může stáhnout aplikaci a bezplatně získat službu TripIt Pro na dobu šesti měsíců. Prémiovou službu získají zdarma také stávající uživatelé TripIt.

"V tuto chvíli spolupracujeme s našimi partnery a celým ekosystémem na tom, abychom českým zákazníkům a všem uživatelům mohli poskytnout lokální podporu při využití uvolněných řešení," dodala Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR.

Více informací pro novináře:

SAP ČR: Jitka Housková, jitka.houskova@sap.com

Klíčová slova ČR-počítače-internet-zdraví-software-koronavirus-SAP