Divine oznamuje dohodu o získání jisté části marchFIRST GmbH

Akvizice umožňuje společnosti divine dodávat úplnou nabídku služeb a technologií největší evropské ekonomice a rozšířit mezinárodní působení.

Společnost divine inc. (NASDAQ: DVIN), přední dodavatel profesionálních služeb, technologií příští generace, poskytovatel obsahu a služeb řízených aplikací, který rozšiřuje podnik prostřednictvím spolupráce, vzájemného působení a vědomostních řešení, dnes oznámila, že podepsala konečnou dohodu o získání jisté části společnosti marchFIRST GmbH.

Jakmile bude akvizice dokončena, budou části získané od marchFIRST GmbH působit jako plně vlastněná pobočka společnosti divine pod jménem divine GmbH prostřednictvím kanceláří v Hamburku a v Mnichově.

Společnost divine souhlasila s tím, že získá od marchFIRST GmbH v podstatě všechna aktiva, která zahrnují dřívější závody v Mnichově a v Hamburku. Získaný podnik bude spravován nově vytvořenou pobočkou divine, která se nazývá divine GmbH. Společnost divine souhlasila, že zaplatí přibližně 10,5 milionů marek s přihlédnutím k aktivům nakoupeným od marchFIRST GmbH.

"Tato akvizice silných německých podniků marchFIRST s globální klientskou základnou a vysoce odbornými profesionálními službami, představuje milník ve strategii mezinárodního rozvoje divine," řekl Andrew "Flip" Filipowski, předseda a výkonný ředitel divine. "Tento "drahokam" vybaví společnost divine schopností přenést strategii společnosti do německé sféry a zhodnotí naše evropské podniky."

Očekává se, že divine GmbH bude díky pevným základům a dokonalé nabídce služeb mezi deseti největšími podniky s profesionálními službami v Německu, podle hodnocení marchFIRST v minulém roce. Tyto nabídky služeb zahrnují další vývoj internetové technologie, pokročilé označování, profesionální řízení projektů a internetové konzultace. Společnost divine GmbH očekává, že ze svých kanceláří v Hamburku a Mnichově bude pokračovat v obsluhování mezinárodních "premium blue chips" klientů jako jsou Lufthansa, AUDI, tisková skupina Axel Springer, Amgen, IGEPA a Toyota Europe.

"Sjednocení se společností divine se stane velkým svátkem. S naší znalostí trhu, službami a technologií příští generace společnosti divine budeme mít na trhu velmi výhodnou pozici. Jsme nadšeni touto změnou a připraveni využít příležitost. Tato fúze posílí náš mezinárodní dosah a usnadní naši slučitelnost se zbytkem společnosti divine. Tato kombinace představuje velkou příležitost pro organizaci k růstu její schopnosti lépe sloužit svým klientům," řekl Thomas Notemann, generální ředitel marchFIRST GmbH. Notemann bude zastávat stejnou funkci i ve společnosti divine GmbH.

Další prezident společnosti divine, Paul Tatro, prohlásil: "Tato akvizice nám dává spoustu možností v Německu tím, že poskytuje základnu pro dodávání specializovaných odborných služeb a propracované technologie, která umožní firmám efektivně řídit kritické obchodní informace, vytvořit smysluplné vzájemné působení a spolupráci se zaměstnanci, zákazníky a partnery. Začínat s podnikem s více než 140 lidmi a odborným vedením je pro divine skvělý základ."

Prezident evropských podniků společnosti divine oznámil, že "k těmto německým podnikům rozšiřuje společnost divine své působení v Evropě navíc prostřednictvím tří dalších akvizicí ohlášených v průběhu posledních dvou měsíců. Společnost divine má podepsané konečné dohody o získání společností eshare communications Inc., RoweCom Inc. a Open Market, které mají značný podíl v Evropě." Masivní evropská expanze společnosti divine nám umožnila poskytovat kompletní nabídku produktů a služeb po celé Francii, Německu, Švýcarsku a Spojeném království. Společnost divine očekává nárůst počtu zaměstnanců na více než 400 po skončení akvizicí RoweCom, eshare a Open Market. Všechny transakce podléhají běžnému schvalování včetně případného schválení americkou komisí pro cenné papíry.

O společnosti divine Inc.

divine inc., (NASDAQ: DVIN) je přední dodavatel služeb, technologií a řízených služeb, který rozšiřuje podnik prostřednictvím spolupráce, vzájemného působení a vědomostních řešení. Tato řešení zvyšují provozní výkonnost, otevírají obchodní příležitosti, podporují obchodní značky a budují loajalitu zákazníků tím, že podnikům umožňují rozvinout smysluplnou vzájemnou spolupráci mezi jejich trhy a obchodními partnery, řídit vnitřní a vnější zdroje znalostí a využívat špičkové technologie plně integrované s hlavními obchodními systémy. Společnost divine byla založena v roce 1999 a zaměřuje se na firmy rychle rostoucího středního trhu a Global 2000, vládní organizace a vzdělávací instituce a v současnosti obsluhuje přes 500 zákazníků. Pro více informací navštivte webové stránky společnosti na adrese http://www.divine.com.

(R) 2001 divine inc. divine je ochranná známka společnosti divine Inc.

Prohlášení obsažená v této zprávě, která jsou očekávaná, jsou založena na současných očekáváních a mohou podléhat řadě nejistot a rizikům, takže se mohou fyzicky od skutečných výsledků lišit. Nejistoty a rizika obsahují, ale nejsou omezena na rizika, že získaná aktiva společnosti divine nebudou úspěšně sjednocena nebo divine bude mít nepředvídatelné náklady na integraci, že bude ohrožena schopnost divine provádět svoji strategii profesionálních služeb, vzroste nejistota ohledně požadavků zákazníků na profesionální služby, bude ohrožena kombinovaná schopnost společnosti vyvíjet nové služby a rozšiřovat a podporovat současné služby, projeví se rostoucí konkurence ostatních poskytovatelů profesionálních služeb a další neočekávané události a podmínky a změny v kurzech cizí měny. Další informace o rizicích a nejistotách vztahujících se k obchodu společnosti divine je možné nalézt na jejich registračních prohlášeních S-4, formuláře 10-K a 10-Q registrované komisí SEC. Kontakt: divine, inc. Chris Blaik/Susan Burke/Anne Schmitt přímá linka: +44 (0)20 7070 9520 přímá linka: 773.394.6746/ 6827 přímá linka: +49 (40) 657 33-898 Fax: +49 (40) 657 33-888 e-mail: Chris.blaik@divine.com e-mail: susan.burke@divine.com e-mail: anne.schmitt@divine.com Internet: http://www.divine.com nebo marchFIRST GmbH iI Sonja Weber e-mail: sonja.weber@marchFIRST.de

Klíčová slova PROTEXT-Divine-marchFIRST

Evropa, EU, NATO (es)