TISCALI/WORLD ONLINE SPOUŠTÍ ON-LINE INTERAKTIVNÍ MAPY

Uživatelé Internetu mají nyní přístup ke kvalitním zeměpisným, cestovním a turistickým informacím o České republice - a to rychleji než kdykoli předtím - prostřednictvím nové služby on-line interaktivních map na internetovém portále společnosti Tiscali/World Online. Služba je přístupná z domovské stránky portálu na adrese http://www.tiscali.cz (nebo http://www.worldonline.cz) nebo přímo na adrese http://mapy.tiscali.cz.

Hlavní výhodou on-line interaktivních map na portále Tiscali/World Online je vysoká rychlost služby, která návštěvníkům umožňuje snadný a pohodlný pohyb na mapě bez nákladného stahování dalších a dalších náhledů, což je běžné v případě ostatních on-line interaktivních map dostupných na českém Internetu.

Služba nabízí úplný plán Prahy, který si návštěvníci mohou prohlížet po jednotlivých obvodech, podle PSČ či podle názvů ulic a náměstí. V kterékoli z těchto částí, stejně jako v celém městě, mohou uživatelé snadno a rychle vyhledat širokou škálu míst, mezi nimiž nechybí kulturní zařízení jako divadla a kina, informace o dopravní infrastruktuře jako stanice metra a vlaková nádraží či ubytovací zařízení, především hotely, penziony a kempy.

Podrobná silniční mapa České republiky je napojena na vyčerpávající databázi cestovních a turistických informací s rozsáhlými vyhledávacími funkcemi, které návštěvníkům umožňují vyhledávat kulturní zajímavosti jako ZOO a lázně, historická místa - zámky, hrady, zříceniny, svatyně, kláštery a skanzeny, přírodní zajímavosti chráněné UNESCO, jeskyně a jiné přírodní zvláštnosti.

Řidiči v České republice mohou on-line interaktivní mapy na portále Tiscali/World Online využít ke stanovení tras a výpočtu vzdáleností. Tato funkce řidičům umožňuje zvolit si počátek a cíl své cesty a zároveň jim nabídne podrobný přehled o nejkratší cestě mezi těmito městy, udá jim délku každého úseku v kilometrech, stejně jako průběžnou a celkovou vzdálenost.

Těm, kteří chtějí objevovat Českou republiku na kole, je určena samostatná sekce on-line interaktivních map. Ani v této sekci nechybí vyhledávací funkce, která uživatelům umožňuje vyhledat a prohlédnout si celou řadu cyklistických tras po celé zemi podle různých kritérií jako region či typ trasy (tj. mezinárodní, regionální nebo místní).

A nakonec, nové on-line interaktivní mapy na portále Tiscali/World Online jsou přínosné nejen pro ty, kteří chtějí cestovat, ubytovat se nebo vyhledat turistické informace o České republice, ale i těm, kteří nabízejí své služby obyvatelům a návštěvníkům jednotlivých regionů v zemi.

V průběhu několika příštích měsíců plánuje společnost Tiscali/World Online intenzívní rozšiřování a doplňování služby on-line interaktivních map o další funkce a moduly. Kontakt: Eva Štípková

World Online, s.r.o./Tiscali

Dělnická 12, 170 04 Praha 7

Tel.: 02/24590400, Fax: 02/24590401

e-mail: pr@cz.tiscali.com Tiscali/World Online, pobočka společnosti Tiscali S.p.A., je vedoucí internetová komunikační společnost v České republice poskytující celou řadu on-line služeb, mezi které patří celonárodní přístup do sítě internet za místní telefonní poplatky v rámci tarifu Internet 2001, zdarma elektronická pošta a prostor pro umístění webové stránky a navíc dynamický portál - http://www.tiscali.cz (přístupný rovněž na adrese http://www.worldonline.cz) - s bohatou nabídkou zpráv a informací v českém jazyce, on-line chaty s významnými osobnostmi, vyhledáváním v Internetu, službami chat a odesílání SMS zpráv, virtuálním obchodním domem, on-line hrami a přenosy živých událostí. Podle nejnovějšího průzkumu uživatelů Internetu v domácnostech, který provedla agentura nezávislého průzkumu Taylor Nelson Sofres Interactive a který byl zveřejněn v šestém vydání Zprávy o českém internetu/iPanel (srpen 2001), je společnost Tiscali/World Online v současnosti nejpoužívanějším poskytovatelem internetových služeb v České republice. Informace o všech službách společnosti jsou rovněž k dispozici na jejím internetovém portále nebo na bezplatné telefonní lince zákaznického centra Tiscali/World Online 0800 184 184.

Klíčová slova PROTEXT-Internet-Tiscali/World Online

IT, telekomunikace