SWS a.s. Slušovice rostou tržby o 37 procent

SWS a. s. Slušovice, přední český distributor informačních technologií, dosáhl za leden až srpen 2001 celkových tržeb 815 milionů korun, což představuje 37procentní nárůst oproti stejnému období předchozího roku. Výsledky SWS tak potvrzují trend růstu z minulých let (v roce 2000 nárůst tržeb o 40 procent oproti roku 1999).

Tento výrazný nárůst je o to významnější, že ho bylo dosaženo v období, kdy lze hovořit spíše o stagnaci světového a částečně i domácího trhu v oblasti IT.

SWS si dlouhodobě udržuje pozici nejvýznamnějšího distributora programového vybavení na českém trhu. Základním faktorem vysokého růstu je však výrazné zvyšování nabídky hardwaru v portfoliu SWS. Velmi dobrých výsledků dosahuje SWS zejména v prodeji notebooků Acer a produktů firmy IBM. Významné je i trvalé rozšiřování nabídky počítačových komponentů v portfoliu SWS. V současnosti SWS nabízí široké spektrum komponentů od více než 30 výrobců.

V oblasti digitálního foto-videa je SWS s nabídkou produktů od šesti nejvýznamnějších výrobců největším distributorem na českém trhu.

"Je potěšující, že jsme dokázali navázat na dobré výsledky loňského roku i v roce letošním," říká Stanislav Skalička, obchodní ředitel SWS a.s. "Těší nás především mimořádné výsledky u produktů Acer a IBM, kde v prodejích notebooků a serverů patříme k leaderům trhu".

"Ale nechci předčasně hodnotit, nejvýznamnější prodejní období - konec roku - nás teprve čeká. Pro toto období máme připraveny některé nové služby i aktivity. Připravujeme přepracovanou verzi našeho Terminálu, která bude znamenat zrychlení a zjednodušení práce při objednávání zboží přes internet, včetně automatické fakturace a některých dalších novinek. Již v září představíme SWS Bonus Club - systém obchodních bonusů pro naše zákazníky. Chystáme rozsáhlou změnu našeho skladového systému a samozřejmě uvedení některých významných novinek v našem produktovém portfoliu. Jednoduše řečeno, snažíme se vyprecizovat naši logistiku a nabídnout co možná nejlepší služby. Druhým významným faktorem je změna způsobu komunikace mezi námi a našimi obchodními partnery. Jsme a chceme být s našimi partnery v co nejčastějším osobním styku, abychom kvůli vynikající logistice nezapomněli na skutečné potřeby našich zákazníků. Zda se nám vše co jsme si předsevzali podaří, a zda to povede k dalšímu zlepšení našich dobrých obchodních výsledků, ukáže závěr tohoto roku."

Kontakt: Stanislav Skalička

obchodní ředitel SWS, a. s.

Dostihová 1

763 15 Slušovice

tel.: Tel.:(067)7640121, -111, -222

e-mail: sskalicka@sws.cz

Klíčová slova PROTEXT-SWS a. s.

IT, telekomunikace