Hayes Lemmerz ukončil akvizici Metaalindustrie Bergen

Hayes Lemmerz International, Inc. (NYSE: HAZ), největší světový dodavatel kol i komponentů brzd a pérování pro průmysl dopravních prostředků, dnes oznámil, že jeho pobočka Metaalgieterij Giesen B.V. (MGG) úspěšně ukončila akvizici Metaalindustrie Bergen B.V. (MIB). Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Akvizice by měla rozšířit obráběcí kapacity Hayes Lemmerz v Evropě a umožnit MGG rozšířit podnikání v oblasti finálních litých hliníkových produktů pro výrobce automobilů, nákladních vozů a topení.

MIB je dodavatel obráběcích služeb, specializovaný na obrábění velkých hliníkových odlitků pro řadu průmyslových použití se sídlem v Bergenu v Nizozemsku. MIB má 24 nejmodernějších obráběcích center ve zpracovatelském zařízení o ploše 40.000 čtverečních stop a má přibližně 100 zaměstnanců.

"Pro MGG je to důležitý strategický krok," řekl Harrie Giesen, ředitel MGG, když činil oznámení. "Akvizicí MGG jsme nyní rozšířili domácí zpracovatelské kapacity a kapacity dodávek finálních obrobených odlitků pro naše zákazníky. Tento provoz světové třídy poskytuje silný základ pro rozšíření, protože zvyšujeme prodeje MGG i prodeje ostatních hliníkových výrobků Hayes Lemmerz v Evropě."

Hayes Lemmerz International, Inc. je po ukončení akvizice CMI International jedním z vedoucích světových dodavatelů silničních kol pro automobily a užitková vozidla, brzd, pérování a lehkých stavebních a dalších komponentů. Celkem má společnost prodeje v hodnotě 2,5 miliardy USD, 40 závodů, 10 smíšených společností a více než 15.000 zaměstnanců na celém světě.

Pro další informace o Hayes Lemmerz International laskavě navštivte webovou stránku na www.hayes-lemmerz.com.

KONTAKT: Bill Shovers z Hayes Lemmerz International, 734-941- 2000; nebo Peter Collins z Rubenstein Associates, 212-843-8050, pro Hayes Lemmerz International, Inc. ots Original Text Service: Hayes Lemmerz International, Inc Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Bill Shovers z Hayes Lemmerz International, 734-941- 2000; nebo Peter Collins z Rubenstein Associates, 212-843-8050, pro Hayes Lemmerz International, Inc. Web site: http://www.hayes-lemmerz.com

Klíčová slova Hayes Lemmerz

Auto-moto, doprava a stroje