COLMAR: Hity zimní sezóny

Italská prémiová značka sportovního oblečení COLMAR přichází s funkčními a zároveň stylovými modely, v nichž se své zimní vášni můžou lyžaři plně oddávat celý den.

Základními pilíři, o které se opírá, jsou výzkum technologií a italský smysl pro detail a design. Nezanedbává ani ekologický aspekt. V aktuální sportovní kolekci se vrací i do minulosti a to řadou Space Race, která navazuje na průlomový reklamní spot Colmar z 80. let. Další extra kousky najdete díky spolupráci s grafickým studiem Van Orton. Příznivce sportovního oblečení COLMAR potěší nabídka propracovaných funkčních detailů i technologických inovací, které se vzájemně kombinují. Za každým kouskem stojí design, příběh a technologický výzkum.

COLMAR již tradičně klade velký důraz na technologický výzkum aplikovaný na každý jednotlivý kus. Kolekce využívá Teflon Eco - Elite textilii s revoluční voděodolnou úpravou nové generace. Ta tvoří horní vrstvu a pochází z obnovitelných zdrojů. Zároveň ale neobsahuje fluorovodík, proto je vysoce ekologicky kompatibilní. Díky této inovativní povrchové úpravě vydrží funkční až 30 praní a po tu dobu zůstanete v suchu.

COLMAR je také známý svou až fanatickou pozorností, kterou věnuje i těm nejmenším detailům, díky nimž je každý model jedinečný. Vychytávky jako je ochrana ramen při přenášení lyží, kapuci, kterou lze otevřít pro lepší manipulaci s přilbou, otvory pro palce na rukávech, odnímatelný límec pro oprání, jsou jen lehký výčet. Každý kousek má také tolik praktických kapes a kapsiček na nezbytnosti, že batoh můžete nechat doma.

ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ

Aktuální kolekce je přísně zaměřena na krejčovinu, kterou využívá v prospěch jezdce, tak aby na svahu mohli podávat ty nejlepší výkony. Barevná paleta pro ženy kombinuje chladné odstíny a základní barvy s jasnými barvami fialové a tyrkysové. Pánové ocení modrou, šedou a bílou.

VÁŠEŇ ZVANÁ FREERIDE

Jestli jsou po vás vyznačené trasy příliš fádní, řada pro freestyle je pro vás jako dělaná: komfortní, pohodlná a ležérní. Světle šedá a šedá je dráždivě kombinovaná se zářivými barvami. Dámská kolekce v kombinacích fuchsiové, červené a dvou pastelových barvách: ledově růžové a pastelově modré. Pánská zase nabízí pikantní chilli, dýňovou a modrou.

SPACE RACE 3.0 – VESMÍRNÉ ZÁVODY

Je to více než 30 let, co svět spatřil reklamu, v níž posádka v oblečení Colmar letí ve vesmírné lodi hledat planetu, kde by si mohla zalyžovat. Tato řada oživuje její odkaz a patří těm, kteří se odváží ve třetím tisíciletí nosit tvary a barvy osmdesátých let. Space race 3.0 představuje dva styly. První – měsíční, kde dominují barvy temné lávy a perleťově šedá a druhý vesmírný, který charakterizují zářivé a velmi jasné barvy jako červená, tyrkysová a oranžově dýňová. Vše s nádechem hvězdného prachu, díky němuž je kolekce hravější a velkolepější. Ikonickým kouskem je volná a pohodlná lyžařská kombinéza i teplé a stylové svetry. Dominantu kolekce tvoří bundy, jejichž horní vrstva je vytvořená technologii Grafene G+. Grafen je supertenká forma uhlíku strukturou podobná grafitu, představující po karbonu nejpevnější známý materiál na světě. Jedná se také o nejsilnější tepelný vodič, díky němu dochází k rovnoměrné distribuci tělesného tepla, aniž by utíkalo ven. Právě ten tvoří vrchní vrstvu bund.

Studio Van Orton Design vytváří poprvé limitovanou zimní kolekci

Studio Van Orton Design založili bratři Marco a Stefano Schiavon z Rivoli. Tato dnes už pětatřicetiletá dvojčata jsou obrovskými fanoušky digitálního světa a hudby osmdesátých let, která prosakuje jejích tvorbou. Právě jejich specifická grafika se otiskla do nové limitované kolekce. Geometrie, výrazné vzory a měkkou texturu spojili bratři se silným know-how, technologií a zkušenostmi značky Colmar, které získal za 95 let své historie. Na bílých tričkách se v podobě symbolu sněhové vločky objevuje reklamní slogan ze sedmdesátých let "V případě sněhu ... Colmar" inspirovaný silniční značkou, která doporučuje řidičům používat sněhové řetězy. Na modrých mikinách z hladkého fleecu je úchvatný pestrobarevný potisk s lyžařem či lyžařkou na svahu v komiksovém stylu Van Orton. Ve stejném módu jsou i černá trička, kde je lyžař natištěný přes velké C. Kolekci doplňují černé kalhoty se stejnou grafikou jako je na bundě.

Oblečení pokrývá bouře barev přesně, jak se sluší na pop z osmdesátých let: ohnivě červená, petrolejově modrá a jasně žlutá. Extrémně technická tkanina je vodotěsná a prodyšná, s vodoodpudivou a ekologicky udržitelnou Teflon EcoElite povrchovou úpravou. Vychytávky jako protisněhový pás, kapuce na přilbu je činí ideální pro velké nadmořské výšky. Stejné jako zabudovaný ochranný lavinový systém Recco založený na radarové technologii, který napomáhá při hledání obětí v lavinách. Modely přicházejí v číslované limitované edici 400 exkluzivních kusů.

Lyžařská kolekce a Space Race k zakoupení na prodejnách - ČR:

HOPE SPORT Brno; SKISERVIS Ploc Harrachov; TEAM SPORT Havířov; OK SPORT Hodonín; WINTER sport Hradec Králové; ACTIVE sport cz s.r.o. Jaroměř; MODE´S KEY s r.o. Liberec; SPORT HOTÁREK Náchod; RUMA SPORT Ostravice; K SPORT Prachatice; A-Z SPORT s.r.o. Praha 5; ENDORPHIN SPORT s.r.o. Praha 5; HARD sport Praha 5; HARFA sport Praha 9; MONTANA SWISS s.r.o. Praha 5; SPORT PAUDERA Staré Splavy; SKI SPORT HORKA Špindlerův Mlýn; STANĚK SPORT Turnov; HOPE SPORT Uherský Brod; VANCL sport s.r.o. Vrchlabí

Kolekce Van Orton k zakoupení: HARFA sport Praha 9

Distributor pro ČR:

www.lomtrading.cz

www.colmar.it

Společnost Manifattura Marion& C. Colombo, která je v současnosti světovým lídrem v produkci exkluzivního sportovního a design oblečení, založil a pojmenoval Mario Colombo v roce 1923 v italském městě Monza. Největší nárůst popularity zaznamenala značka Colmar díky spolupráci, kdy oblékala přední italské lyžařské šampiony jako Zeno Colóa, Alberta Tomba a dostala se i do povědomí světové smetánky. Od té doby její oblíbenost díky neustálým technologickým inovacím a italskému designu stále roste. V současnosti má své obchody ve 21 zemích světa. Oblečení z řady Colmar zaměřené na sport a Colmar Originals zaměřené na módu můžete zakoupit v ČR ve vybraných prodejnách nebo v e-shopu na www.colmar.it

Klíčová slova ČR-móda-trendy-styl-sport-textil

Obchod, marketing