Autista změní váš svět

Carrie Cariello * Jakou barvu má pondělí? * Jak autismus změnil jednu rodinu k lepšímu

Překlad Monika Kittová

"Jednoho dne se mě Jack zeptal: Jakou barvu má pondělí? Cože? odpověděla jsem udiveně. Ty vidíš dny barevně?" ptala jsem se.

Výchova pěti dětí může být pro většinu rodičů velkou výzvou, ale pokud jedno z dětí dostane diagnózu porucha autistického spektra, život začne být chaotičtější, emotivnější, plný fascinujících momentů s dítětem, jehož způsob myšlení je jiný. Carrie Cariello ve své knize nabízí pohled na to, jak probíhal a probíhá rodinný život v situaci, kdy jedno z dětí prožívá věci jinak. Její kniha je optimistická, Cariello nepíše "jen" o svém synovi s autismem, ale též o ostatních dětech a o svém muži, o tom, jaký je jejich rodinný život, s čím se potýkají a co zažívají. Nepíše o tom, že by jejich život byl těžší nebo náročnější, ale že je jiný, a dokonce tvrdí, že autismus změnil jejich rodinu k lepšímu.

Carrie Cariello je matka pěti dětí, z nichž druhé má poruchu autistického spektra.

brož., 168 s., 289 Kč

ISBN: 978-80-262-1388-8

Nakladatelství: Portál, s.r.o.

Kontakt:

obchod.portal.cz

Klíčová slova ČR-literatura-rodina-handicapovaní-děti-firmy-Portál

Média, společnost a životní styl