AEP Resources Limited má nového ředitele

Chris Wilson byl jmenován výkonným ředitelem společnosti AEP Resources Limited, londýnské pobočky společnosti AEP Resources Inc. Kromě toho bude mít funkci viceprezidenta AEP Resources.

Ve své nové funkci bude Wilson odpovědný za identifikaci a rozvoj podnikání a projektů po celé Evropě. Wilson bude řídit kancelář AEP Resources v Londýně a zde bude také sídlit. Jeho přímým nadřízeným bude Donald M. Clements Jr., prezident společnosti AEP Resources Inc.

Wilson (44 let) nastoupí k AEP Resources v květnu. Převezme úkoly, které dosud má na starosti David Mustine, senior viceprezident divize evropského rozvoje u AEP Resources. Mustine (41 let) se vrátí do Spojených států jako senior viceprezident pro oblast služeb u AEP Resources.

"Jsme potěšeni, že Chris se připojí k našemu týmu," uvedl Clements. "Chris má rozsáhlé zkušenosti v evropské energetice a je tou pravou osobou, která bude moci stavět na silných základech, které vytvořil David Mustine od té doby, kdy vloni otevřel naši londýnskou kancelář."

Wilson nastupuje k AEP Resources od PowerGen Plc, přední mezinárodní společnosti se sídlem v Londýně v oblasti výroby, distribuce a dodávek elektřiny. Naposledy Wilson pracoval v PowerGen jako manažer pro mezinárodní strategii, plánování a akvizice a byl odpovědný za rozvoj akvizic v Evropě, Spojených státech a Austrálii. Wilson pracoval u PowerGenu od roku 1995. Od roku 1988 do roku 1995 Wilson pracoval jako konzultant a manažer pro evropský strategický rozvoj u společnosti Price Waterhouse.

Wilson získal akademickou hodnost v oboru anglický jazyk na univerzitě v Oxfordu a titul Master of Business Administration na univerzitě v Bradfordu.

AEP Resources, dceřiná společnost ve stoprocentním vlastnictví mateřské American Electric Power (NYSE: AEP), usiluje o výrazné zastoupení na vybraných energetických trzích a přitom má své podpůrné pobočky na celém světě. Společnost řídí globální rozvoj ze svých kanceláří v Colombusu v Ohiu, ve Washingtonu, v Houstonu, Londýně, Singapuru, Torontu, Pekingu a australském Sydney.

American Electric Power, celosvětová energetická společnost, je jednou z největších investory vlastněných veřejně prospěšných společností ve Spojených státech a poskytuje energii třem miliónům zákazníků ve státech Indiana, Kentucky, Michigan, Ohio, Tennessee, Virginie a Západní Virginie. AEP má podniky ve Spojených státech, Spojeném království, Číně a Austrálii. Dceřiné společnosti v plném vlastnictví poskytují po celém světě služby a konzultační a řídící služby v oblasti energetiky. Společnost má sídlo v Columbusu ve státě Ohio. Dne 22.prosince 1997 AEP oznámila definitivní dohodu o sloučení ve formě nezdaněné transakce výměny akcií s Central and South West Corp., veřejně prospěšnou společností se sídlem v Dallasu.

Sdělení pro tisk a další informace o AEP je možné najít na webu na adrese http://www.aep.com.

ots Original Text Service: American Electric Power

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Pat D. Hemlepp, Manager Media Relations, American Electric Power (USA) 614-223-1620

Novinky o společnosti: http://www.prnewswire.com/comp/042050.html nebo fax (USA) 800- 758-5804 linka 042050