Rodina a její obraz v médiích

28.6. bude v 10 hodin na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR představena Analýza „Rodina a její obraz v médiích“.

Analýza vznikla za spolupráce Aliance pro rodinu a poslance Aleše Juchelky, který se rodinným tématům primárně věnuje. Výsledky Analýzy představí pan poslanec Juchelka s dvěma dalšími poslankyněmi, paní Golasowskou z KDU-ČSL a paní Majerovou Zahradníkovou z ODS, které také tuto analýzu zaštítily, spolu se zástupci Aliance pro rodinu. Mediální obraz rodiny je důležitou sondou do novinářské práce.

Analýzu připravila nezávislá agentura Newton média a po svém tiskovém představení bude dána veřejně k dispozici.

Analýza se věnovala rozboru všech mediálních výstupů k tématu rodina, které vyšly v roce 2017 – agentura tedy pracovala se statisícovým vzorkem, což Analýzu v historii agentury činí objemově jednou z nejnáročnějších a největších.

Aliance pro rodinu chtěla vědět, jak je většinová rodina mediálně pojímána a v jakém hodnotovém žebříčku si rodina mediálně stojí. Dovíme se, jaká média a jakým způsobem o rodině informují. Je rodina podle novinářů sociální problém? Jaké osobnosti byly novinářsky ohledně rodiny nejvíce žádány? Dovíme se i to, která osobnost podle novinářů představuje vzor harmonického rodinného soužití. Analýza také obsahuje část i o tzv. homoparentální rodině, zkoumá četnost těchto příspěvků i náklonnost jednotlivých médií k tomuto typu soužití.

Kontakt:

Více informací přímo na tiskové konferenci, Poslanecká sněmovna, Sněmovní 4, Praha 1

Spolupořádá Aliance pro rodinu

Kontakt pro média:

Jana Jochová

kancelar@alipro.cz

Klíčová slova ČR-společnost-rodina-sociální-život-děti-Aliance pro rodinu

Média, společnost a životní styl