Pozvánka na Den pro rodinu

Vyhraďte si uprostřed prázdnin v sobotu 4. srpna čas na DEN PRO RODINU, který má mimo jiné za cíl přitáhnout co největší mediální pozornost. Komu? Čemu? Obyčejným rodinám: rodinám s mámou, tátou a dětmi, rodinám, které politici často přehlížejí, ale na jejichž každodenní péči, lásce a obětech stojí prosperita celého národa.

DEN PRO RODINU chce především poděkovat, povzbudit (a díky sponzorům i drobně odměnit) rodiny, které nesou tíhu dne a pečují o své děti, ale také upozornit na mnohé negativní jevy ve společnosti.

Letos poprvé je oficiální součástí DNE PRO RODINU ekumenické modlitební shromáždění v 11 hodin v kostele u sv. Havla. Dále od 14 hodin Pochod pro rodinu z Ovocného trhu na Střelecký ostrov, kde pak od 15 hodin proběhne zábavně naučné rodinné odpoledne. Kromě her, hudby a jiných atrakcí pro děti zde bude možno nalézt i odborníky z řad psychologů, speciálních pedagogů, mediátorů či pracovníků sociálně právní ochrany dětí, připravené k poradě či obyčejnému popovídání. Podrobnosti a možnost přihlášení jsou na stránkách akce http://www.denprorodinu.eu.

Naše akce není určená jen pro úplné rodiny. Chápeme, že dnešní svět plný rozvratů se krutě dotýká i mnoha rodin. Myslíme i na ty, kterým nějaká tragédie vzala životního partnera. Tíha dne pro vdovy a vdovce a jiné samoživitele byla a je vždy těžší. Proto i neúplným rodinám nabízíme pochopení, naději i povzbuzení a zveme je mezi sebe.

Pořadatelem akce je Aliance pro rodinu, www.alipro.cz

Klíčová slova ČR-společnost-rodina-sociální-život-děti

Média, společnost a životní styl