Merck na In-Cosmetics 2001 v Düsseldorfu; Inovace v kosmetice; Merck uvedl na trh Emblicu - novou ingredienci získanou z rostlin pro produkty pečující o pleť a

Při příležitosti mezinárodní obchodní prezentace In-Cosmetics 2001, která se uskutečnila od 24. do 26. dubna v německém Düsseldorfu, oznámila dnes společnost Merck KGaA uvedení Emblicy, patentované kombinace aktivních ingrediencí získaných z ovoce Phyllanthus emblica, na trh.

Emblica je jedním z nově uváděných inovačních produktů pro mezinárodní kosmetické odvětví. Ingredience získaná z rostliny má všechny vlastnosti, které ji činí ideální pro zachycení volných radikálů a zároveň brání další oxidaci způsobené kovy. Jak volné radikály, tak oxidace jsou zodpovědné za urychlení procesů stárnutí pleti.

Phyllantus emblica je rostlina s významnými léčivými vlastnostmi a používala se za tímto účelem po celé generace v přírodních naukách indiánů Ayurveda pro léčbu řady nemocí a vad. Emblica se získává z ovoce Phyllanthus emblica pozvolným procesem na vodním základě. Speciálně ověřený proces zajišťuje vysokou koncentraci aktivních komponent v konečném přípravku.

"Zákazníci aktivně vyhledávají nové inovační kosmetické látky proti procesu stárnutí, proti vráskám, na ochranu pleti a na celkovou péči. Strategie společnosti Merck v kosmetice je zaměřit se na nové aktivní ingredience, které jsou přesně vymezeny, dokumentovány a získány z přírody," řekl Klaus Bischoff, ředitel celosvětového kosmetického podniku společnosti Merck.

"Emblica je perfektní příklad této strategie," dodává Bischoff. Ingredience je doporučena pro péči o pleť a ochranu pleti, zejména ve výrobcích zabraňujících stárnutí a na ochranu proti slunci.

Hlavními komponenty Emblicy jsou taniny Emblicanin A a Emblicanin B s nízkým molekulárním číslem. Emblica je tvořena komplexem železa a mědi, které se nachází v pleti. Tento proces chelátování brání vzniku volných radikálů, které by mohly mimo jiné způsobit škody na pleti. Tato mimořádná vlastnost odlišuje Emblicu od jiných tradičních antioxidantů, jako je vitamín C a E, které v současnosti v jistých koncentracích podporují redukci kovových iontů a tedy tvorbu radikálů.

Hlavní výhodou Emblicy je její stabilita a dlouhodobá účinnost. Zatímco účinek většiny antioxidantů klesá poměrně rychle, jednotlivé komponenty Emblicy jsou dále stupňovitým způsobem efektivní. Následné účinky, které působí ve vlnách, zaručují dlouhodobou antioxidační ochranu vysoké úrovně.

RonaCare Ectoin používá přirozenou substanci k ochraně pleti, udržení vlhkosti, prevenci předčasného stárnutí. Substance RonaCare Ectoin, která byla také prezentována na In-Cosmetics 2001, je další novou kosmetickou ingrediencí od společnosti Merck, která využívá přírodních způsobů k tomu, aby dosáhla dlouhodobé ochrany pleťových buněk. Ectoin byl objeven u speciálního typů bakterii, kterým umožňuje snášet škodlivé životní podmínky, jako jsou vysoká teplota, sucho a UV záření. RonaCare Ection byl poprvé představen na prezentaci společnosti Merck na Mezinárodním kosmetickém kongresu IFSCC 2000 v Berlíně.

Mikroorganismy, které produkují Ectoin pro svoji vlastní ochranu, existují v extrémním a nepřátelském životním prostředí tisíce let. Může se jim docela dobře dařit v solných jezerech, v nasycených roztocích minerálních solí, v třeskutém mrazu i velkém horku na poušti. Ectoin jim zaručuje přežít ve všech těchto nepřátelských prostředích.

Nyní jsou tyto přirozené výhody přežití bakterií využity společností Merck pro lidskou pokožku v nové aktivní kosmetické ingredienci. Většina mezinárodních kosmetických výrobců již vyjádřila svůj záměr využít RonaCare Ection v krémech a dalších kosmetických produktech, jakož i v šamponech a rtěnkách.

"Ectoin chrání pleť před poškozením stresovými faktory jako jsou horko, chlad a škodlivé chemikálie v prostředí tím, že podporuje obnovu a ochranné mechanismy buněk," řekl Dr. Joachim Bünger, výzkumný pracovník společnosti Merck. Kromě toho regulují nové přírodní kosmetické materiály přirozenou vlhkost buněk, čímž zabraňují jejich vysychání. Výsledkem je pleť, která má dostatečnou hladinu vlhkosti, a je pružná mnohem déle.

Společnost Merck vyvinula novou aktivní ingredienci ve spolupráci s Bitop GmbH, biotechnologickou společností z německého Wittenu, která vlastní patent na výrobní proces. Biotechnologická velkovýroba substance se uskutečňuje v podniku společnosti Merck v Darmstadtu.

Emblica(TM) a RonaCare(TM) Ection jsou obchodní značky společnosti Merck KgaA, Darmstadt.

Merck Group, která má sídlo v Darmstadtu v Německu, produkuje roční obrat 6,7 miliardy EUR v oblasti léčiv, speciálních chemikálií, laboratorních produktů a distribuce. Merck Group, která byla založena v roce 1668, je dnes reprezentována více než 200 provozních společností v 52 zemích a zaměstnává více než 33.500 lidí po celém světě. Společnost sloučila své provozní aktivity pod Merck KGaA, ve které je E. Merck jako generální partner držitelem 74 procent vlastního jmění v Merck KgaA. Merck Group pevně věří, že podpora vlastní iniciativy a vlastní zodpovědnosti zaměstnanců, pracovitost orientovaná na výzkum a vývoj a blízké vztahy se zákazníky na trzích, jsou klíčové pro dlouhodobý společný úspěch. Kontakt: Phyllis Carter Tel.: +49 6151 72 7144 Fax: +49 6151 72 7707 E-mail: phyllis.carter@merck.de Merck KGaA Darmstadt Germany Merck KGaA Darmstadt, Frankfurter Strasse 250 D-64293 Darmstadt E-mail: pressestelle@merck.de Internet http://www.merck.de

Klíčová slova PROTEXT-Merck-In Cosmetick 2001-farmacie

Evropa, EU, NATO (es)