Sdělení Institutu česko-amerických studií Institute for Czech-American Studies

Disharmonie v komunikaci a vzájemné ultimativní postoje nejvyšších reprezentací České republiky a Spojených států amerických ovlivnily i práci přípravného výboru Institutu česko-amerických studií (ICAS). Zakládaný institut, současně sídlící v Praze a Washingtonu, se opírá o stabilní vzájemné česko-americké partnerství v moderní historii datované nejméně od roku 1918. Má být nevládní platformou pro řešení zejména otázek politických, bezpečnostních a ekonomických, místem pro analýzy národních zájmů a formování společných strategií. Podle Františka Formánka, politického analytika, který je v čele přípravného výboru ICAS za českou stranu, se bude institut soustředit zejména na podporu vzájemného dialogu prostřednictvím diskusních fór, zpracování a publikování expertíz a výměnných studijních pobytů. Internetová stránka v českém a anglickém jazyce http://www.czechamerican.org se stává základním interaktivním médiem pro aktuální programy a projekty ICAS.

Zprávu pro český tisk připravil:

PhDr. Jaroslav Kobylka, člen přípravného výboru

Kontaktní adresa v ČR:

ICAS

Vodičkova 9

tel.: 9623 8100

fax: 9623 8200

e-mail: icas@czechamerican.org

Klíčová slova PROTEXT-ICAS

Politika, veřejná správa a soudy