Podpora transplantovaným

Nadace pro transplantace kostní dřeně vypsala nový grantový program na podporu dětských i dospělých pacientů, kteří se kvůli těžké nemoci a náročné rekonvalescenci po transplantaci kostní dřeně ocitají v tíživé finanční situaci. Příspěvek má nemocným a jejich rodinám usnadnit možnost ubytování v místě transplantačního centra a pomoci krýt další zvýšené výdaje, zejména za pravidelné cestování na kontroly, telefon či stravu v době rekonvalescence. O měsíční příspěvek ve výši 8000 korun může nadaci požádat kterýkoli český pacient po alogenní transplantaci dřeně celkem třikrát v průběhu prvního půl roku po výkonu.

Nadace pro transplantace kostní dřeně byla založena v ČR v roce 1992 rodiči nemocných. Současnými grantovými programy podporuje rozvoj dárcovství kostní dřeně v České republice, vzdělávací projekty v oboru hematologie, onkologie a transplantační medicíny a rozvoj transplantačních center. Individuální podpora pacientů v náročné situaci je dalším z nadačních projektů, kterým chce tato organizace pomoci v České republice zlepšovat osud a životní vyhlídky dětí a mladých lidí s nejtěžšími chorobami krve a zhoubnými nádory.

Bližší informace k žádosti o příspěvek je možné získat v kanceláři Nadace pro transplantace kostní dřeně, Alej Svobody 80, 304 60, Plzeň, tel./fax: (019)7521753, e-mail: nadace@kostnidren.cz, nebo na internetové stránce nadace http://www.kostnidren.cz

Klíčová slova PROTEXT-zdravotnictví-transplantace