Henkel CEE dá do uprchlických táborů zboží za milión DEM

Společnost Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE), regionální centrála zastupující německou globální chemickou skupinu Henkel Group, dopraví na pomoc kosovským uprchlíkům čisticí a dezinfekční prostředky a prostředky pro osobní hygienu v hodnotě jednoho miliónu DEM.

Henkel CEE zahájil 20.dubna expedici 126 tun (254 palet) detergentů, čističů, dezinfekčních prostředků, mýdel a šampónů, vyrobených společností pro "Rakouské středisko pro uprchlíky" v Albánii a pro jiné tábory v Albánii a Makedonii. Ty požadují mezinárodní pomoc, aby mohli udržet dobré sanitární a hygienické podmínky pro velké množství uprchlíků.

Toto opatření společnosti má podpořit probíhající úsilí pomoci stovkám tisíc lidí, kteří během současné krize v oblasti Kosovo v Srbské republice ztratili domov.

"Společnost a její zaměstnanci cítí potřebu přijmout odpovědnost, kdykoli a kdekoli jsou lidé ve velké nouzi a když vládní pomoc nestačí k tomu, aby se dostala ke všem lidem," řekl prezident společnosti Henkel CEE Friedrich Stara.

Henkel CEE se sídlem ve Vídni zaměřuje své podnikatelské aktivity na trhy 14 středoevropských a východoevropských zemí (Rakousko, Bosna-Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Polsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko a bývalá Jugoslávie) v zastoupení své mateřské společnosti, která sídlí v Düsseldorfu. Koncern Henkel Group se globálně specializuje na aplikovanou chemii a má více než 340 společností, které působí v 70 zemích.

ots originální text: Henkel Central Eastern Europe

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt pro další informace: Henkel Central Eastern Europe Corporate Communications Erdbergstrasse 29 1030 Vienna, Austria Phone:

Klíčová slova Henkel CEE

Politika, veřejná správa a soudy